Biolan toimii alansa rohkeana uudistajana: “Suomalaiset eivät tutkimuksen mukaan tiedä, mitä multa on. Me tiedämme, ja tiedämme myös, miten siitä tehdään kestävämpää.” - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan toimii alansa rohkeana uudistajana: “Suomalaiset eivät tutkimuksen mukaan tiedä, mitä multa on. Me tiedämme, ja tiedämme myös, miten siitä tehdään kestävämpää.”

Biolan toimii alansa rohkeana uudistajana: “Suomalaiset eivät tutkimuksen mukaan tiedä, mitä multa on. Me tiedämme, ja tiedämme myös, miten siitä tehdään kestävämpää.”

Biolan toimii alansa rohkeana uudistajana: “Suomalaiset eivät tutkimuksen mukaan tiedä, mitä multa on. Me tiedämme, ja tiedämme myös, miten siitä tehdään kestävämpää.”

Biolanin teettämän tutkimuksen mukaan lähes kaikki suomalaiset käyttävät multaa, mutta vain harva tietää mitä se on. Yli 70 % ihmisistä myöntää suoraan, ettei ole perillä siitä, mitä kaupoissa myytävä multa pitää sisällään.

“Multien ajatellaan olevan ‘vain multaa’, eikä siihen liittyviä vastuullisuuskysymyksiä täysin tiedosteta. Me Biolanilla haluamme helpottaa kuluttajien valintaa ja käytämme esimerkiksi multapakkauksissamme ekomittaria, joka kertoo uusiutuvan ja kierrätetyn raaka-aineen määrän”, toteaa Biolanin tuotekehitysjohtaja Hannamaija Fontell.

Tutkimuksen mukaan suomalaisista 75 % toivoisi multien olevan valmistettu mahdollisimman ekologisesti. Samoin 74 % näkee kierrätysraaka-aineiden käytön mullan valmistuksessa järkeväksi.

“Biolan haluaa jatkossakin toimia näiden toivomusten mukaisesti: olemme toimialan ensimmäinen yhtiö, jonka uusiutuvien tai kierrätysraaka-aineiden osuus mullasta nousee yli 50 %:n samalla, kun mullan pääraaka-aineena alalla yleisesti käytetyn turpeen osuus on enää alle puolet. Kierrätysraaka-aineita hankimme muun muassa maataloudesta ja metsäteollisuuden sivuvirroista. Lisäksi korvaamme turvetta uusiutuvalla rahkasammaleella”, Fontell kertoo.

Biolanilla ollaan huolissaan siitä, että kuluttajat eivät saa asianmukaista tietoa mullan raaka-aineista. Vaikka kaikkien multa-alan toimijoiden mullasta valtaosa on ollut turvetta, koetaan Biolanilla, että toimialalla asiaa on haluttu lakaista maton alle. Hyssyttelyn aika on kuitenkin ohi, ja nyt on aika miettiä kestäviä ratkaisuja turpeen korvaamiseen.

 

Biolan haluaa tehdä kasvattamisesta kestävää ja tavoittelee turpeesta luopumista

Biolan on vakaasti päättänyt viedä myös jatkossa alaa eteenpäin kohti kestävämpiä ja läpinäkyvämpiä käytäntöjä. Yhtiö julkaisee nyt uudet vastuullisuustavoitteensa, joihin kuuluu mm. hiilineutraalius sekä multien muuttaminen kokonaan uusiutuviin ja kierrätysraaka-aineisiin pohjautuviksi viimeistään vuoteen 2040 mennessä.

“Biolan on koko historiansa ajan panostanut multansa vastuullisuuteen. Yhtiö on käyttänyt kierrätysraaka-aineita koko yrityksen olemassaolon ajan ja kiertotaloutta on toteutettu jo ennen kuin koko termiä oli keksitty. Uudet tavoitteemme kirkastavat pitkäjänteistä työtämme ja sanoittavat suuntaamme”, Fontell sanoo.

“Tavoitteenamme on luopua turpeen käytöstä kokonaan ja käyttää tulevaisuudessa kaikessa toiminnassamme pääosin uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja”, hän summaa lopuksi.

 

Lisätiedot:

Hannamaija Fontell, puh. 040 5036746, hannamaija.fontell@biolan.fi

 

Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa. Kohderyhmänä olivat 18-79-vuotiaat suomalaiset, ja tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinalueen mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti. Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 1000.