Uutuustiedote: Biolan Turpeeton Puutarhamulta - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Uutuustiedote: Biolan Turpeeton Puutarhamulta

Uutuustiedote: Biolan Turpeeton Puutarhamulta

Uutuustiedote: Biolan Turpeeton Puutarhamulta

Biolan on alan uudistajana lähtenyt etsimään uusia, kestäviä vaihtoehtoja turpeen käytölle, sillä yritys haluaa olla etulinjassa vihreän siirtymän ratkaisujen kehittämisessä. Biolan on avannut Euraan koko maailman mittakaavassa ainutlaatuisen biokuitulaitoksen, jossa valmistetaan puukuitua sekä puukuidun ja suobiomassan sekoitusta kasvualustaraaka-aineeksi. Uuden tuotantolaitoksen avulla Biolan pystyy tarjoamaan aidon, tutkitun ja käytännössä testatun vaihtoehdon kasvualustatuotteiden valmistamiseksi. Kevään uutuudessa, Biolan Turpeettomassa Puutarhamullassa, on hyödynnetty uudessa biokuitulaitoksessa valmistettuja raaka-aineita, ja uutuusmulta on valmistettu 100-prosenttisesti raaka-aineista, jotka ovat joko kierrätettyjä tai nopeasti uusiutuvia.

Biolan Turpeeton Puutarhamulta on kuohkea ja ravinteikas multa kaikkialle puutarhaan. Mullan sisältämät biohiili ja kasvualustasammal pystyvät varastoimaan vettä itseensä ja luovuttavat sitä vähitellen kasvien käyttöön mullan kuivuessa. Pidemmän kasteluvälin ansiosta multa soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lavaviljelyyn. Turpeeton Puutarhamulta säilyttää ilmavuutensa myös rankkasateella ja kuivuttuaankin multa imee hyvin vettä ja kostuu tasaisesti.

Turpeeton Puutarhamulta on valmistettu 100-prosenttisesti raaka-aineista, jotka ovat joko kierrätettyjä tai uusiutuvia eikä sen valmistuksessa ole käytetty turvetta. Multa valmistetaan kompostoimalla, minkä ansiosta se sisältää runsaasti pitkävaikutteisia ravinteita sekä kasville hyödyllisiä mikrobeja. Kompostoinnin aikana multaan on muodostunut paljon pitkälle maatunutta humusta, joka parantaa etenkin hiekka- ja savimaiden rakennetta. Turpeeton Puutarhamulta aktivoi maan pieneliöstöä ja elävöittää maata. Se soveltuu myös luomukasvatukseen.

Biolan Turpeeton Puutarhamulta valmistetaan Suomessa, lähellä tuotetuista raaka-aineista, ja sillä on Avainlippu-tunnus. Mullan pakkauksessa on käytetty kierrätysmuovia ja pakkaus on käytön jälkeen 100-prosenttisesti kierrätettävä.

Hinta: 40 litran säkki noin 5
Jälleenmyyjät: Puutarhatuotteiden myyntipaikat

Lisätietoja: Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula, riikka.kerttula@biolan.fi, 040 579 5626