Kiertoravinteen laitosverkosto laajenee – kierrätyslannoitteita saa nyt koko Etelä-Suomen alueella - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kiertoravinteen laitosverkosto laajenee – kierrätyslannoitteita saa nyt koko Etelä-Suomen alueella

Kiertoravinteen laitosverkosto laajenee – kierrätyslannoitteita saa nyt koko Etelä-Suomen alueella

Kiertoravinteen laitosverkosto laajenee – kierrätyslannoitteita saa nyt koko Etelä-Suomen alueella

Orgaanisten kierrätysravinteiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa ravinteiden hyvän saatavuuden ja peltomaan kasvukunnolle positiivisten vaikutusten vuoksi. Ne edesauttavat myös teollisuuden ympäristötavoitteiden saavuttamista. Biolan Groupiin kuuluva Kiertoravinne Oy toimittaa biokaasulaitosten ja muun teollisuuden sivuvirtoina syntyviä ravinnetuotteita maa- ja metsätalouden sekä teollisuuden käyttöön. 1.9 Kiertoravinne Oy:n hallintaan siirtyy Gasum Oy:n Kouvolan biokaasulaitoksen kierrätysravinteiden myynti.

Kierrätysravinteiden hyödyntäminen on erittäin ajankohtaista ravinneomavaraisuuden, huoltovarmuuden ja kestävän kehityksen kannalta. Kiertoravinne jatkaa Gasumin kierrätysravinteiden parissa tekemää työtä kehittäen biokaasulaitosten ja teollisuuden sivuvirroista maatalouden ja teollisuuden käyttöön soveltuvia ravinteita, lannoitteita, lisäaineita ja maanparannusaineita.

− Gasumin Kouvolan biokaasulaitoksen lisäys verkostoomme vahvistaa toimituskykyämme entisestään. Nyt pystymme palvelemaan ravinnetuotteiden käyttäjiä koko Etelä-Suomen alueella, kertoo Kiertoravinteen liiketoimintajohtaja Jenni Ylikahri.

Kiertoravinteen verkostossa on jo aiemmin ollut mukana Gasumin biokaasulaitokset Honkajoella, Vehmaalla, Turussa, Huittisissa, Riihimäellä ja Lohjalla sekä VSS Biobower Oy:n laitos Säkylässä.

Kierrätyslannoitteiden käyttö mahdollistaa sivuvirtojen ravinteiden hyödyntämisen ruoantuotannossa. Samalla se korvaa uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä ja lisää peltomaan orgaanisen aineen määrää. Kierrätysravinteet on mahdollista hyödyntää lähellä niiden syntypaikkaa. Nestemäisiä kierrätyslannoitteita on saatavilla vielä tämän syksyn levityksiin.

− Kiertoravinne on osa Biolan Groupia ja meille tärkeää on tarjota ratkaisuja, joilla kasvattaminen on kestävää. Kiertoravinteen keskeisenä ajatuksena on neitseellisten luonnonvarojen korvaaminen laadukkailla kierrätetyillä raaka-aineilla. Haluamme tarjota ratkaisuja maan kasvukunnon kokonaisvaltaiseen parantamiseen kestävästi ja ympäristöä säästäen. Biokaasulaitosten sivuvirtojen lisäksi valikoimaamme kuuluvat Biolanin valmistamat rakeistetut Arvo-lannoitteet ja Arvo-kompostit peltoviljelyyn sekä Pöytyän Maanparannuksen kalkitusaineet peltokäyttöön, päättää Jenni Ylikahri.

 

Lisätietoja: Kiertoravinne Oy:n liiketoimintajohtaja Jenni Ylikahri, puh. 0400 350 007, jenni.ylikahri@kiertoravinne.fi

www.kiertoravinne.fi

Kiertoravinne Oy on kiertotalousyhtiö, joka toimittaa teollisuuden ja maatalouden sivuvirtoina syntyviä ravinnetuotteita maa- ja metsätalouden sekä teollisuuden käyttöön. Kiertoravinne on erikoistunut biokaasulaitosten sivuvirtojen hallintaan.