Mökin sisävessan ei tarvitse olla vesivessa - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Mökin sisävessan ei tarvitse olla vesivessa

Mökin sisävessan ei tarvitse olla vesivessa

Kuivakäymälä on hyvä vessa mökille sisätiloihin.

Mökin sisävessan ei tarvitse olla vesivessa

Kuivakäymälä on hyvä vessa mökille sisätiloihin.

Kesämökin käyttöaikaa voi helposti ja edullisesti pidentää asentamalla mökille sisävessan.  Sisävessa ei välttämättä vaadi viemäröintiä eikä putkitöitä, ei vesieristyksiä eikä edes suurta tilaa. Sisävessaksi sopivan kuivakäymälän voi helposti ja edullisesti asentaa mökille pieneenkin tilaan.

Kuivakäymälöistä löytyy nykyään useita erilaisia vaihtoehtoja. Koska harvalla on mökillään käymäläjätevesille sopivaa järjestelmää tai vesiliittymää, on kuivakäymälä silloin käytännössä ainoa vaihtoehto sisävessaksi mökille.

Kuivakäymälä on hyvä vessa mökille sisätiloihin

Kesämökin sisävessa ei vaadi paljon tilaa. Sen voi asentaa vaikkapa vaatekomeroon tai saunan pukuhuoneeseen. Pienimmillään se vaati tilaa vain noin neliön verran.  Nykyaikaisen kuivakäymälän voi hyvin sijoittaa kesämökille jopa asuintiloihin, koska esimerkiksi hajuhaittoja ei kesähelteilläkään ole. Käymälälaitteesta asennetaan tuuletusputki suoraan katonharjan yläpuolelle. Kuivakäymälät toimivat aina ilman vesiliitäntää. Useimmat toimivat myös ilman sähköliitäntää. Malleista voi valita sopivan kuivakäymälän joko lämpimään tai kylmään tilaan. Käymälän tyhjennysväli vaihtelee käymälämalleittain ja on riippuvainen käyttäjämäärän suuruudesta.

Pakastava käymälä, Biolan Icelett, on erinomainen vaihtoehto talvikauden vessaksi. Monilla on mökillään nykyaikainen kompostikäymälä ulkorakennuksessa, mutta talvikaudella halutaan vessa-asiat toimittaa sisällä. Icelett ei tarvitse vettä eikä viemäriliitäntää, edes nesteitä ei kerätä erikseen. 

Cinderella on laadukas, turvallinen ja hygieeninen polttava käymälä, jolla saa vesivessan mukavuuden helposti mökille. Lopputuotteena syntyy vain pieni määrä tuhkaa. Ei vaadi vettä  viemäriä eikä säiliötä nesteille. Ei tarvitse peruslämpöä. 

Kuivakäymälä kuormittaa vähemmän ympäristöä

Hyvin suunniteltu ekologinen kuivakäymälä on siisti, hajuton, helppo tyhjentää ja ennen kaikkea mukava käyttää. Ravinteet talteen keräävä kuivakäymälä kuormittaa myös ympäristöä huomattavasti vesivessaa vähemmän.