Koristeita lumesta ja jäästä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Koristeita lumesta ja jäästä

Koristeita lumesta ja jäästä

Jäädyttämällä vettä erilaisissa muoteissa ja muovailemalla lunta saat persoonallisia koristeita talviseen puutarhaasi. Katso kuvat ja inspiroidu!

Koristeita lumesta ja jäästä

Jäädyttämällä vettä erilaisissa muoteissa ja muovailemalla lunta saat persoonallisia koristeita talviseen puutarhaasi. Katso kuvat ja inspiroidu!

Näin teet jäälyhdyn

Perinteisen jäälyhdyn saat tehtyä, kun täytät muoviämpärin kylmällä vedellä ja annat sen jäätyä. Lyhty jäätyy noin kymmenessä pakkasasteessa vuorokaudessa, kovemmassa pakkasessa riittää lyhyempi jäädytysaika, muuten ämpäri voi haljeta. Kun jäälyhdyn reunat ovat parin sentin vahvuiset, ota ämpäri hetkeksi sisälle, jotta lyhty irtoaa helpommin. Kumoa lyhty varovasti, riko sen pohjasta ohut jääkerros ja kaada jäätymätön vesi pois.

Kuvagalleria2

 

Jäädytä pieniä koristeita

Pieniä sydämen- ja tähdenmuotoisia koristeita on nopea jäädyttää. Saat söpöjä ripustettavia jääkoristeita saat, kun ujutat jääpalamuottiin pitkittäin rautalankaa jäätymään veden kanssa niin, että se jäätyy palojen sisään. Rautalanka on tässä kätevää siksi, että sen saa sormella helpoimmin taivutettua pienien esim. sydämenmuotoisten muottikuoppien pohjalle. Veden jäädyttyä riippuva koriste on valmis. 

Myös isompia riippuvia jääkoristeita saat tehtyä upottamalla rautalangan muottiin. Esimerkiksi matalaksi leikattujen maitopurkkien pohjalla voi jäädyttää noin 2–3 cm paksuja neliöitä, joiden sisälle voi halutessaan laittaa jäätymään kukkia, oksia tai lehtiä. Esimerkiksi oksan ympärille kannattaa kiertää huomaamattomasti rautalankaa ja painaa oksa rautalangan avulla myös muotin pohjalle. Näin rautalankakin jäätyy pitävästi koristeeseen kiinni. Näistä jääneliöistä saa useamman neliön riippuvan koristeen jäädyttämällä ne samaan aikaan ja vetämällä kaikkien läpi yhtenäisen rautalangan jäädytysvaiheessa.  

Kuvagalleria1

 


Lue lisää aiheista