Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Koristeita lumesta ja jäästä

Koristeita lumesta ja jäästä

Jäädyttämällä vettä erilaisissa muoteissa ja muovailemalla lunta saat persoonallisia koristeita talviseen puutarhaasi.

Koristeita lumesta ja jäästä

Jäädyttämällä vettä erilaisissa muoteissa ja muovailemalla lunta saat persoonallisia koristeita talviseen puutarhaasi.

Jäädyttämällä vettä erilaisissa muoteissa ja muovailemalla lunta saat persoonallisia koristeita talviseen puutarhaasi. Katso ihan ensimmäiseksi kuvat ja inspiroidu!

Kuvagalleria1
  • Jäädyttämällä vettä maitopurkeissa saat jäätorneja, jotka voi asetella vaikka rinkiin ja laittaa kynttilän keskelle. Näin niistä tulee kaunis talvinen asetelma. Tölkkiin voi sujauttaa myös vaikka käpyjä, leikkokukan tai männynoksan, jolloin jäätornista tulee ilmeikkäämpi. Jos haluat tornista teräväkärkisen, laita purkki ihan täyteen vettä. Kun purkin täyttää vain osittain, tulee tornista tasakärkinen.
  • Perinteisen jäälyhdyn saat tehtyä, kun täytät muoviämpärin kylmällä vedellä ja annat sen jäätyä. Lyhty jäätyy noin kymmenessä pakkasasteessa vuorokaudessa, kovemmassa pakkasessa riittää lyhyempi jäädytysaika, muuten ämpäri voi haljeta. Kun jäälyhdyn reunat ovat muutaman sentin vahvuiset, ota ämpäri hetkeksi sisälle, jotta lyhty irtoaa helpommin. Kumoa lyhty varovasti pihalle sopivaan paikkaan ja riko sen pohjasta ohut jääkerros ja kaada jäätymätön vesi pois. Laita kynttilä lyhdyn sisälle. 
  • Pieniä sydämen- ja tähdenmuotoisia jääpaloja voi myös käyttää koristeena puutarhassa. Jos haluat, että ne erottuvat paremmin, voit värjätä veden esimerkiksi mehulla tai punajuuriliemellä. Näitä pikkukoristeita voi kiinnittää myös jäälyhdyn pintaan lämmittämällä ensin hetken kädellä lyhdyn pintaa ja painamalla koriste sitten samaan kohtaan kiinni. 
  • Lumipalloja voi myös ripustaa koristeeksi vaikkapa puun oksille, kun niiden läpi työntää taipuisaa rautalankaa ja kiertää sen spiraaliksi pallon alle. 
  • Esimerkiksi vanhoilla kakkuvuoilla voi tehdä kivoja lumileivoksia vaikkapa portaille, kun haluaa nopeaa talvista koristusta. Perinteisiä lumilyhtyjä voi tehdä ympäri pihaa – illalla on kiva yhdessä ihastella miten ne tuikkivat pimeässä! 
  • Saat söpöjä ripustettavia jääkoristeita, kun ujutat jääpalamuottiin pitkittäin rautalankaa jäätymään veden kanssa niin, että se jäätyy palojen sisään. Rautalanka on tässä kätevää siksi, että sen saa sormella helpoimmin taivutettua pienien esim. sydämenmuotoisten muottikuoppien pohjalle. Veden jäädyttyä riippuva koriste on näin valmis. Ihana vieminen myös ystävälle! 
  • Myös isompia yksittäisiä tai jonossa riippuvia jääkoristeita saat tehtyä edellä mainitun kaavan mukaisesti. Esimerkiksi matalaksi leikattujen maitopurkkien pohjalla voi jäädyttää noin 2–3 cm paksuja neliöitä, joiden sisälle voi halutessaan laittaa jäätymään kukkia, oksia tai lehtiä. Esimerkiksi oksan ympärille kannattaa kiertää huomaamattomasti rautalankaa ja painaa oksa rautalangan avulla myös muotin pohjalle. Näin rautalankakin jäätyy pitävästi koristeeseen kiinni. Näistä jääneliöistä saa useamman neliön riippuvan koristeen jäädyttämällä ne samaan aikaan ja vetämällä kaikkien läpi yhtenäisen rautalangan jäädytysvaiheessa, kuten edellisessä kohdassa neuvottiin. 

Lue lisää aiheista