Kierrätyskeskukselle Biolanin kuivakäymälä asiakaskäyttöön - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kierrätyskeskukselle Biolanin kuivakäymälä asiakaskäyttöön

Kierrätyskeskukselle Biolanin kuivakäymälä asiakaskäyttöön

Kierrätyskeskukselle Biolanin kuivakäymälä asiakaskäyttöön

Toukokuulle osui koko talven jatkuneen yhteistyöprojektin loppuhuipennus: viimeistelimme ja toimitimme cityhuussin Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Suomenojan myymälän terassille.

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen kehitysprojektipäällikkö Pia Engström, kierrätys-, kuivakäymälä- ja kompostointi-ihminen kaiken muun ehtimänsä ohella, sai viime syksynä idean, että pitäähän kierrätyskeskuksen olla edelläkävijä myös ravinteidenkierrätysasioissa. Kompostointia onkin harjoitettu myymälöissä, mutta mitenkäs olisi asiakaskuivakäymälä?

Siitä se yhteistyö ja partneruus tässä lähti, käymälätietoisuuden lisäämisen halusta ja tarpeesta.

Viime syksyn aikana Biolanin porukka kävi tutustumassa Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen toimintaan ja toimipaikkoihin. Ihasteltiin lajittelua, myymälöitä ja plan B:tä. Pohdittiin myymälöiden asiakaskuntaa, sijaintia ja tarpeita sekä mittailtiin ja soviteltiin huussinpaikkaa ihan käytännössä. Asiakaskuivakäymäläkohteeksi valikoitui Espoon Suomenojan myymälän kesäterassi, jolla kesän aikana järjestetään puutarhahenkistä ohjelmaa, ympäristökoulutusta ja tapahtumia.

Talven aikana suunniteltiin, haettiin lupia, skypeteltiin, mietittiin lanseerausta, viestintää ja rakennettiin huussia. Tilauksessa kierrätyskeskuksen päässä oli yleisökäymälä, johon tulisi puhtaan virtsan erottelu.

Innokkaiden ja ihanien Kierrätyskeskuksen ihmisten – ja erityisesti Pian - takia projekti eteni vauhdilla myös Biolanin päässä. Visa tuunasi Populett-käymälästä paikkaan ja tilaukseen sopivan laitteen sekä suunnitteli virtsalle ja suotonesteelle nätisti maisemoituja säiliöitä. Visa ja Tuomas valmistivat ”erikoiskuiviketta” tilaukseen mukaan (pitäähän aina jotain uuttaa testatakin!) ja rakensivat huussirakennuksen valmiiksi protopajalle. Lopuksi valmis huussi purettiin kuormaan sopiviksi elementeiksi. Maalausurakka jäi allekirjoittaneelle.

Hyvissä ajoin ennen 20.5. sovittua virallista huussin lanseerausta kuorma starttasi Eurasta aamupakkasessa kohti Espoota ja Suomenojaa. Taas tuli todettua, että hyvin suunniteltu on puoliksi kasattu. Päivän aikana saatiin auringonpaistetta, lunta, rakeita ja tuulta vuoron perään, mutta homma eteni mallikkaasti. Työkalut, kiinnikkeet, pöntöt, letkut, liittimet – kaikki tarvittava oli Visalla pakattuna ja ennen iltapäiväruuhkia asennustiimi pääsi kotimatkalle.

Kuvagalleria1

 

Siellä se lanseerattu Kierrätyskeskuksen huussi nyt kerää ravinnepanoksia. Virtsaa tullaan jo varmaan kesällä käyttämään lannoitukseen, käymäläjäte jälkikompostoidaan ja hyödynnetään tulevina vuosina.

Partneruus jatkuu: Kyläsaaren myymälä aloittaa kesällä kompostoinnin ja huusseja kaipaillaan jo muihinkin Kierrätyskeskuksen myymälöihin. Hyvien tyyppien ja kivojen ihmisten kanssa on ilo tehdä yhteistyötä yhteisten tavoitteiden eteen!


Lue lisää aiheista