Biolanilaisten henkilökuntaesittelyssä tilaus- ja toimituskoordinaattori Mira Heinilä-Kuutti - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kasvualustojen vienti vaatii monenlaisia dokumentteja

Kasvualustojen vienti vaatii monenlaisia dokumentteja

Tilaus- ja toimituskoordinaattori Mira Heinilä-Kuutti vastaa Biolan Groupista maailmalle lähtevien Novarbon vientitoimitusten dokumentoinnista. Ennen kuin tuotteet lähtevät merikonteissa satamista eteenpäin, on Miran täytynyt hankkia monenlaisia dokumentteja niin viranomaisilta kuin omasta tuotannostakin. 

Kasvualustojen vienti vaatii monenlaisia dokumentteja

Tilaus- ja toimituskoordinaattori Mira Heinilä-Kuutti vastaa Biolan Groupista maailmalle lähtevien Novarbon vientitoimitusten dokumentoinnista. Ennen kuin tuotteet lähtevät merikonteissa satamista eteenpäin, on Miran täytynyt hankkia monenlaisia dokumentteja niin viranomaisilta kuin omasta tuotannostakin. 

Biolan Groupin ammattiliiketoiminnasta vastaava Novarbo myy kasvualustoja kaikkialle maailmaan. Tuotantoa on sekä Suomessa että Virossa. Mira huolehtii, että tuotteet päätyvät asiakkaalle ajallaan ja niistä on tehty tarvittavat dokumentit.

Joissakin tapauksissa Mira hoitaa prosessin alusta loppuun, eli tilauksen saapumisesta sen toimittamiseen, ja toisissa Miran osuus alkaa lastauksen jälkeisestä dokumentoinnista. 

”Kun tilaus tulee, sovin tuotannon kanssa ajan, jolloin se valmistetaan ja syötän tilauksen meidän ERP-systeemiimme. Osa tilauksista on sellaisia, että tuote tarvitaan mahdollisimman pian, ja osalle on annettu toivottu toimituspäivä. Kun tiedän koska tuotteet ovat valmiina, varaan niille meri- tai rekkakuljetuksen. Lastauksen jälkeen muun muassa valmistelen tarvittavat dokumentit, annan laivausohjeet varustamoille ja huolehdin, että asiakkaallamme tulee olemaan kaikki tarvittava, jotta he saavat tuotteet vastaanotettua.”

”Vaikka jokainen tilaus vaatii monenlaisia selvityksiä, EU:n sisäinen kauppa on vielä suhteellisen yksinkertaista. Mutta sitten, kun kauppaa tehdään esimerkiksi maihin, joissa on tiukemmat maahantuontisäännökset, tarvitaankin jo paljon enemmän erilaisia selvityksiä ja dokumentteja. Omat haasteensa prosessiin luovat myös meistä riippumattomat seikat, kuten laivojen aikataulujen muutokset.” 

Vuosittain Suomesta ja Virosta lähtee maailmalle muutama tuhat konttia. 

Itsenäinen ja pikkutarkka työ motivoi   

”Vaikka työ pääasiassa toistaa samaa kaavaa ja iso osa päivästä kuluu dokumentointiin, jokainen päivä on kuitenkin erilainen. Olen päivittäin tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, koska vientiprosessi vaatii yhteistyötä useiden eri tahojen välillä. Introverttina olen nauttinut etätyömahdollisuudesta. Olen itseohjautuva ja tykkään tehdä töitä omassa rauhassa.” 

Rauhaa ja keskeytyksetöntä työaikaa tilaus- ja toimituskoordinaattori tarvitseekin, koska kaikki vientidokumentit on tehtävä tarkasti – pienikin virhe, niin dokumentointi on tehtävä uudelleen. Mira tunnustaa olevansa tarkka sekä työssään että kotona. 

”Saan työssäni kiitosta siitä, että olen pikkutarkka ja tarkistan kaikki tilaukset moneen kertaan ennen lähetystä. Muunlaisessa työssä se voisi olla myös heikkous. Tämä pikkutarkkuus näkyy myös kotona. Järjestän kirjojen selkämykset suoriin riveihin ja lasit vitriinikaapissa ovat järjestyksessä”, Mira naurahtaa.

Maailman myllerrys aiheuttaa haasteita vientikauppaan

Koronan aikana kasvualustatilauksia tuli samaan malliin kuin ennen koronaa, mutta sulkutilat ympäri maailman aiheuttivat Miralle toisinaan haasteita laivarahteihin, samoin maailmanlaajuinen konttipula ja ruuhkat satamissa. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ei ole suoraan vaikuttanut viennin määrään, mutta välillisesti se on nostanut polttoaineen, ja sitä kautta myös kuljetusten, hintaa. Tänä vuonna myös lakot ovat näkyneet Miran päivittäisessä työssä. 

Kestävyyttä laajalla skaalalla

Miralle luonto ja ympäristöasiat ovat tärkeitä. ”Äitinä toivon, että maapallo säilyy elettävänä myös jälkipolville. Siksi koen tärkeänä, että työskentelen yrityksessä, jossa ympäristövastuullisuus on huomioitu laajalla skaalalla. Vastuullisuuslupauksessamme  on hyvät suuntaviivat kuinka teemme kasvattamisesta entistä kestävämpää.” 

Tätä et ehkä tiennyt Mirasta

Mira aloitti Biolan Groupissa vuonna 2016 vientikaupan parissa, mutta kukapa olisi arvannut mikä on hänen aikaisempi koulutuksensa! Mira on kansainvälisen kaupan ja logistiikan alan koulutuksen lisäksi kouluttautunut pieneläinhoitajaksi. Hän on työskennellyt eläinlääkärin avustajana pieneläinklinikalla, ja Mira kertookin olevansa erityisen eläinrakas. Hän myöntääkin, että ei olisi mahdoton ajatus vielä joskus palata työskentelemään eläinten pariin.

 

”Haastateltavana on ollut monia pitkään Biolanilla työskennelleitä, niinpä haastan mukaan tuoreemman kasvon, HR-koordinaattori Helena Marilan.”   
 


Lue lisää aiheista