Ajojärjestelijä suunnittelee kuljetukset tehokkaiksi - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Ajojärjestelijä suunnittelee kuljetukset tehokkaiksi

Ajojärjestelijä suunnittelee kuljetukset tehokkaiksi

Ajojärjestelijä Jarkko Lehto huolehtii siitä, että Biolan Groupiin tulleet tilaukset keräillään ja lastataan ajallaan. Jarkko suunnittelee rahdit kotimaahan puutarha- ja huonekasvituotteille, ammattiviljelytuotteille, kuivikkeille, kuivakäymälöille, kompostoreille sekä muille ekoasumisen tuotteille.  

Ajojärjestelijä suunnittelee kuljetukset tehokkaiksi

Ajojärjestelijä Jarkko Lehto huolehtii siitä, että Biolan Groupiin tulleet tilaukset keräillään ja lastataan ajallaan. Jarkko suunnittelee rahdit kotimaahan puutarha- ja huonekasvituotteille, ammattiviljelytuotteille, kuivikkeille, kuivakäymälöille, kompostoreille sekä muille ekoasumisen tuotteille.  

Jarkko on kouluttautunut elintarvikealalle, mutta hän on aina työskennellyt kuljetusalalla tavalla tai toisella. Viimeiset 15 vuotta Jarkko on ollut biolanilainen ja vuodesta 2016 asti hän on toiminut Biolan Groupin ajojärjestelijänä. Jarkon kautta maailmalle lähtee vuosittain noin 115 000 lavaa erilaisia kestävän kasvattamisen tuotteita. 

Kun Jarkon koneelle tulee tilauskeskuksesta myyntitilaus, alkaa kuljetuksen suunnittelu. ”Tavoite on tehdä kuljetuksesta mahdollisimman tehokasta ja taloudellista. Jos kyseinen tilaus ei täytä koko autoa, samaan kuormaan yhdistetään muita samalle suunnalle lähteviä tilauksia.”

Jarkolla on apuna suunnitteluohjelma, jolla hän kokoaa pienet tilaukset kustannustehokkaasti yhteen. Tilausten koko vaihtelee yhdestä myymälälavasta jopa yli 100 lavan tilauksiin. Verkkokaupan kasvaminen näkyy myös ajojärjestelijän työssä; yksittäisten lavojen tilausmäärät ovat lisääntyneet rajusti viime vuosina.

Seuraavassa vaiheessa tilaus siirtyy keräilyyn. Silloin se näkyy varastomiesten päätteillä lähettämön pyöräkuormaajissa. Kun tilaus on kerätty, keräilijä lähettää vielä päivityssanoman kuljetusliikkeelle, joka saapuu lastaamaan lavat.
Ajojärjestelyjen lisäksi Jarkko vastaa myös ulkoisten varastojen hallinnasta. Osa Biolanin tuotteista varastoidaan tilanpuutteen vuoksi oman tontin ulkopuolella ja näiden varastojen saldojen seuranta kuuluu Jarkolle.

”Vuosi sitten otimme käyttöön uuden LTR-järjestelmän helpottamaan tilausten hallintaa, aikataulutusta ja seurantaa. Olin mukana kehittämässä järjestelmää ja se on kyllä helpottanut työtäni paljon ja kokonaisuudessaan se on vienyt lähettämötoiminnan kehitystä eteenpäin. Se helpottaa myös ulkoisten varastojen seurantaa.” 

Selkeä vastuukenttä motivoi

Uuden järjestelmän käyttöönoton lisäksi Jarkko nimeää merkitykselliseksi hetkeksi työssään sen, kun hänet valittiin Biolan Groupin Vuoden työntekijäksi vuonna 2019. Vuoden työntekijä on valmis kehittämään itseään ja työtään, ymmärtää työnsä merkityksen yrityksen menestykselle, hallitsee työnsä hyvin ja tekee sen sydämellään. ”Kyllä se lämmitti mieltä ja koin, että työtäni arvostetaan.”

Jarkko arvostaa omassa työssään itsenäisyyttä. ”Vaikka teemme tiiminä työtä, ajojärjestelijänä minulla on oma selkeä vastuukenttäni. Lähettämön porukan lisäksi olen päivittäin yhteydessä niin tuotantoon, tilauskeskukseen kuin kuljetusliikkeisiinkin. Ja etenkin kevätaikaan puhelimessa kuluu useampi tunti päivässä.”
Jarkon työ onkin vahvasti sesonkiluontoista. Keväällä lähettämössä tehdään töitä yötä päivää eikä vapaapäiviä vietetä.   

Tätä et ehkä tiennyt Jarkosta

Jarkon intohimo on puutarhanhoito. Hänen ylpeydenaiheensa on kotipihan nurmikko, jonka pitää priimakunnossa robottileikkuri ja Biolanin Nurmikkolannoite. Jarkko karistaa työkiireet mielestään nyppimällä rikkakasveja ja kanttaamalla istutusten reunoja. Ja onhan se totta, puutarhanhoito rentouttaa ja hyvin hoidetut istutusalueet tuovat mielihyvää!

 

”Biolan Groupilla on paljon vientikauppaa ja niiden rahteja hoitaa tilauskeskuksen Mira Heinilä-Kuutti. Haastankin hänet seuraavaksi mukaan kertomaan työstään.” 
 


Lue lisää aiheista