Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Joulukukkien hoitovinkit

Joulukukkien hoitovinkit

Joulun kukat tuottavat iloa pitkäksi aikaa, kun niitä hoidetaan oikein. Osa kasveista voidaan säilyttää ja jopa kukittaa vuosittain uudelleen.

Joulukukkien hoitovinkit

Joulun kukat tuottavat iloa pitkäksi aikaa, kun niitä hoidetaan oikein. Osa kasveista voidaan säilyttää ja jopa kukittaa vuosittain uudelleen.

Joulun kukat tuottavat iloa pitkäksi aikaa, kun niitä hoidetaan oikein. Osa kasveista voidaan säilyttää ja jopa kukittaa vuosittain uudelleen.

 
Atsalea viihtyy parhaiten viileässä ja siksi se sopiikin hyvin samoihin asetelmiin joulun sipulikukkien kanssa. Atsalean ruukku ei saa milloinkaan kuivua täysin. Kerran kuivumaan päässyt atsalea ei toivu entiselleen. Paras tapa kastella on upottaa ruukku pari kertaa viikossa veteen laitojaan myöten ja antaa sen olla vedessä muutaman minuutin ajan. Näin juuristo kastuu läpikotaisin. Atsaleat viihtyvät saadessaan kevyen sumutuksen lehdilleen ainakin kerran päivässä.

 
Joulutähti on kotoisin lämpimiltä seuduilta ja se onkin herkkä vedolle ja kylmälle. Joulutähti sijoitetaan huoneessa valoisaan ja vedottomaan paikkaan. Joulutähteä kastellaan huoneenlämpöisellä vedellä usein, mutta pieninä annoksina, niin ettei multa pääse koskaan täysin kuivumaan. Joulutähden värittyneet ylälehdet säilyvät jopa kuukausia ja sen jälkeenkin joulutähteä voidaan kasvattaa viherkasvina.


Jouluruusu viihtyy viileässä, mutta kukkii pitkään myös huoneenlämmössä. Kukinta voi jatkua jopa kuukauden. Tyypillisesti jouluruusun kukan väri on valkoinen, joka kukinnan edetessä vaihtaa väriään vihertäväksi. Jos jouluksi hankittu taimi on tarkoitus siirtää puutarhaan, se viedään kukinnan jälkeen talvehtimaan viileään kellariin.

Kuvagalleria1

 

Kielo on melko harvinainen entisajan joulukukka ja sitä saakin yleensä vain astiaan istutettuna. Kielon hoidoksi riittää niukahko kastelu ja siirtäminen yöksi viileään. Kukinnan jälkeen kielon juurakot voidaan säilyttää viileässä ja istuttaa keväällä puutarhaan.

  
Leikkotulppaanien varsiin leikataan uudet imupinnat terävällä veitsellä ennen maljakkoon laittamista. Maljakkoon laitetaan kylmää vettä 5–10 cm. Vesi vaihdetaan muutaman päivän välein ja samalla voidaan leikata varsiin uudet imupinnat. Leikkotulppaanien kestävyys paranee useilla päivillä, jos ne viedään yöksi viileään.

 
Sipulikukat, kuten hyasintti, ritarinkukka ja istutustulppaanit, viihtyvät viileässä. Niiden kukintaa voidaan pitkittää siirtämällä kasvit yöksi viileään. Sipulikasveja kastellaan erittäin niukasti, koska vesi saa niiden varret venähtämään ylipitkiksi. Kukinnan jälkeen hyasintin sipulit voidaan säilyttää viileässä ja istuttaa keväällä puutarhaan. Sipulikukat soveltuvat myös myös leikkokukiksi.

Ritarinkukan hoitovinkit

Tulilatvat, joulukaktukset, annansilmäbegoniat ja muut kukkivat ruukkukasvit kaipaavat kastelua muutaman päivän välein. Kukinnan ajan kasteluun käytetään laimeaa Biolan Ravinnenestettä. Kukinnan päätyttyä niitä hoidetaan tavallisten viherkasvien tapaan. 
 

Tiesitkö, että joulukuusi voi olla syynä joulunajan kukkien nopeaan nuupahtamiseen? Joulukuusi erittää huoneilmaan etyleeniä, joka saa monet kukat vanhenemaan nopeasti ja jopa nuput putoamaan. Etyleeni on normaali kasvin hengityksessä muodostuva kaasu, joka saa hedelmät kypsymään. Valitettavasti se nopeuttaa myös kukkien vanhenemista. Siksi kaikki kukkivat kukat kannattaa sijoittaa mahdollisimman kauaksi joulukuusesta ja hedelmistä. Erityisesti joulukaktus ja orkideat pudottavat herkästi nuppunsa etyleenin vaikutuksesta. Mitä huonommin joulukuusi voi sitä enemmän se erittää etyleeniä huoneilmaan. Siksi on tärkeää huolehtia myös joulukuusen hyvinvoinnista.
 

Kuvagalleria2

 


Lue lisää aiheista