Jääkiekkoilija Eveliina Mäkinen torjuu kiekkoja ja kasvattaa tomaatteja - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Jääkiekkoilija Eveliina Mäkinen torjuu kiekkoja ja kasvattaa tomaatteja

Jääkiekkoilija Eveliina Mäkinen torjuu kiekkoja ja kasvattaa tomaatteja

Jääkiekkomaalivahti Eveliina Mäkinen pelaa parhaillaan Ruotsissa Brynäs IFn joukkueessa ruotsalaisen naisjääkiekon korkeimmassa sarjassa. Tavoitteet on asetettu korkealle, niin seuran osalta kuin omallakin uralla.

Jääkiekkoilija Eveliina Mäkinen torjuu kiekkoja ja kasvattaa tomaatteja

Jääkiekkomaalivahti Eveliina Mäkinen pelaa parhaillaan Ruotsissa Brynäs IFn joukkueessa ruotsalaisen naisjääkiekon korkeimmassa sarjassa. Tavoitteet on asetettu korkealle, niin seuran osalta kuin omallakin uralla.

Ympäristöasioista kiinnostunut Eveliina Mäkinen innostui myös itse kasvattamisesta ja kompostoinnista viettäessään viime vuonna kesää kotonaan Suomessa. Biolan on mukana tukemassa Eveliinan matkaa kohti jääkiekkoilijan unelmia; Ruotsin mestaruutta ja olympialaisia. 

Kysyimme Eveliinalta mitä hänelle kuuluu näin uuden vuoden alussa. 

”Jääkiekkokausi on puolivälissä ja keväthän on jääkiekkoilijan parasta aikaa, kun niin sanotut tosipelit lähestyvät. Sitä täällä odotellaan jo innolla, joten hyvää kuuluu,” Eveliina kertoo.  

”Toki tämänhetkinen koronatilanne vähän yrittää lyödä kapuloita rattaisiin. Tähän mennessä täällä Gävlessä ja Ruotsissa on saanut elellä melko normaalia elämää tilanteesta huolimatta. Muutenkin tulee vietettyä iso osa päivästä joko jäähallilla tai kotona, niin ei rajoitukset sinänsä ole hirvittävästi päässeet vaikuttamaan omaan elämään. Viime aikoina altistumisten johdosta on pitänyt kuitenkin välillä olla omaehtoisessa joukkueen karanteenissa, ja täytyy myöntää, että 25 neliön yksiö alkaa tuntua entistä pienemmältä”, Eveliina jatkaa. 

Miten sinulla ja joukkueellasi on kuluva kausi sujunut? 

”Oma kausi lähti vähän takellellen liikkeelle, kun nivusvaivat kiusasivat pitkälle syksyyn. Sain kuitenkin erittäin ammattitaitoista apua ja hyvällä kuntoutuksella on päästy jo voiton puolelle. Pelit ovat kaikesta huolimatta sujuneet hyvin myös omalta osin. Ja joukkueen kanssakin vedettiin syksy ja kauden ensimmäinen puolikas kunnialla maaliin. Lähdimme joulutauolle sarjan kärjessä, mikä on tietysti hieno tilanne kevään kannalta”, Eveliina iloitsee ja kehuu joukkueen henkeä ja tekemisen meininkiä. 

”On ollut hienoa pelata sellaisen joukkueen maalilla, joka pystyy raapimaan voittoja, vaikka loukkaantumisista johtuen ei olla ihan täydellä kokoonpanolla vielä kertaakaan pystytty pelaamaan.” 

Tavoitteet korkealla 

Hyvin sujuneen syyskauden jälkeen, mitä odotat tulevalta kevätkaudelta omalta ja joukkueesi osalta?

”Kevätkaudelle on totta kai isoja odotuksia, niin joukkueella, kuin itsellänikin. Täytyy kuitenkin ensimmäisenä toivoa, että tämä koronakurimus helpottaisi, pysyttäisiin kaikki terveinä ja saataisiin pelit taas rullaamaan”, Eveliina sanoo ja kertoo tavoitteiden olevan korkealla.

”Tavoittelemme joukkueena Ruotsin mestaruutta ja se on myös itselle suurin tavoite olympialaisten lisäksi”. 

Ainakaan asenteesta ja peli-ilosta tämä ei jää kiinni, sillä Eveliina kertoo nauttivansa tällä hetkellä pelaamisesta ja kokee olevansa oikeassa joukkueessa monessakin mielessä. 

”Nautin todella paljon pelaamisesta täällä Brynäsissä. On hienoa edustaa seuraa, joka seisoo vahvasti niin miesten, kuin naistenkin joukkueen takana ja toivon, että voin jatkaa pelaamista täällä myös tulevaisuudessa. Olen Ruotsin vuosien aikana kehittynyt paljon jääkiekkoilijana ja teen kovasti töitä, että kehitys myös jatkuu ja tuottaa tulosta niin täällä Ruotsin pääsarjassa, kuin myös mahdollisesti maajoukkueessa.”

Kertositko hieman itsestäsi, miten alun perin päädyit jääkiekon pariin? 

”Syyttävän sormen voi varmaan osoittaa oman isoveljen suuntaan. Isoveli Juuso oli suurin esikuvani, kun oli lapsi, ja on sitä edelleen. Jääkiekkoharrastuksen mahdollisti osaltaan myös se, kun talkoovoimin kotikuntaamme rakennettu jäähalli valmistui 1999”, Eveliina muistelee. 

”En edes kovin tarkkaan muista, että mikä siinä jääkiekossa alun perin oli niin siistiä. Luulen kuitenkin, että asiat, jotka saivat 4-vuotiaan Eveliinan innostumaan lajista, ovat samoja, joiden johdosta nautin lajista nytkin – ehkä enemmän kuin koskaan. Kaverit, vauhti ja kilpaileminen”, Eveliina luettelee. 

Vaikuttaminen kiinnostaa 

Jääkiekko on selvästi sinulle intohimon kohde, mutta mitkä muut asiat elämässä ovat sinulle tärkeitä? 

”Olen aina ollut aika sanavalmis, ja on ollut hienoa huomata ja myös ymmärtää se, että pystyn omilla sanomisillaan vaikuttamaan asioihin. Nykyään on paljon myös erilaisia kanavia, joissa omia mielipiteitä voi tuoda helposti esiin. Erityisesti viime aikoina olen löytänyt itseni keskustelemasta naisten jääkiekon, ja miksei myös naisurheilun, kehittämisestä. Se onkin yksi asia, johon toivon myös tulevaisuudessa pystyväni tuomaan oman panokseni. ” 

Perusasiat, kuten perhe, läheiset ihmiset ja terveys ovat Eveliinan elämässä tärkeimpiä asioita. ”Koen merkitykselliseksi myös ympäristöasiat ja kotimaisuuden. Koen suurta kotipaikkaylpeyttä koko Satakunnasta, varsinkin näin ulkomailla asuessani. Ympäristöasioita ja ekologisuutta pidän tärkeänä tulevaisuuden kannalta ja haluan myös itse vaikuttaa ja kehittyä sillä saralla,” hän kertoo. 

Kuvagalleria1

Innostuit viime kesänä kasvattamaan itse yrttejä, salaatteja ja jopa tomaatteja sekä kompostoimaan. Millaiset kokemukset sinulle jäi tästä? 

”Innostuin todella! Ja yllätyin myös, miten tällainenkin puutarhanhoidon ja kasvattamisen keltanokka onnistui korjaamaan niinkin mahtavan sadon kesän aikana. Toki homma helpottui huomattavasti, kun sain käyttööni oikeat tuotteet ja hyvät ohjeet,” Eveliina sanoo, ja kiittelee myös äitiään, joka oli valvomassa prosessia ja piti huolta esimerkiksi tomaateista, kun Eveliinan piti jo elokuussa suunnata takaisin Ruotsiin.

”Aion ehdottomasti jatkaa ensi kesänä kasvattamista, kun niin hyvin pääsin alkuun. Onhan se hieno tunne laittaa aamupalalla leivän päälle itse kasvattamat salaatit ja tomaatit, kun tietää tasan tarkkaan, missä ja miten ne on kasvaneet”, Eveliina kertoo ja jatkaa, että myös kompostointi vei mukanaan.

”Kompostorikin oli minulle uusi tuttavuus. Biojätteet on kotonamme aina lajiteltu, mutta nyt ne saivat entistä paremman käyttökohteen kotipihalla. Odotan jo, että keväällä saadaan hyödynnettyä kompostorin tuotokset puutarhassa.”


Lue lisää aiheista