Istuta kukkia haudalle - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Istuta kukkia haudalle

Istuta kukkia haudalle

Läheisen haudalle halutaan koko kesän kestävä kukkaloisto, mutta harvalla on mahdollisuus käydä haudalla päivittäin hoitamassa kasveja. Haudan kasvien hoito voi siis olla haastavaa. Valitsemalla oikeat kasvit ja vettä pidättävän mullan, luot edellytykset kasvien menestymiselle. Haudalle sopii myös varastolannoitus, josta riittää ravinteita koko kesän kukinnalle.

Istuta kukkia haudalle

Läheisen haudalle halutaan koko kesän kestävä kukkaloisto, mutta harvalla on mahdollisuus käydä haudalla päivittäin hoitamassa kasveja. Haudan kasvien hoito voi siis olla haastavaa. Valitsemalla oikeat kasvit ja vettä pidättävän mullan, luot edellytykset kasvien menestymiselle. Haudalle sopii myös varastolannoitus, josta riittää ravinteita koko kesän kukinnalle.

Helpota kastelua mullan biohiilellä

Haudalle tarvitaan hyvää multaa, joka pystyy sitomaan vettä ja luovuttamaan sitä kasveille tarpeen mukaan. Biolan Kesäkukkamulta sisältää luonnonmukaista biohiiltä, joka varastoi vettä itseensä ja luovuttaa sitä kasvin käyttöön mullan kuivuessa. Silti multa säilyy ilmavana rankkasateellakin.

Haudalle lisätään vuosittain uutta, ravinteikasta multaa. Jos maa on helposti kuivuvaa tai lähistöllä on suuria puita, jotka työntävät juurensa kukkien multaan, on Biolan Kukanpesä  ratkaisu kasvien viihtymiseen. Kukanpesässä on altakastelusäiliö, josta riittää vettä noin viikon ajaksi. 

Anna varastolannoitus istutuksen yhteydessä

Kaikkia haudalle istutettavia kukkia on lannoitettava, jotta ne jaksavat kukkia koko kesän. Luonnonlannoitteilla koko kesän aikana tarvittava ravinnemäärä voidaan antaa kerralla eikä lannoitusta tarvitse istutuksen jälkeen muistella. Istutusvaiheessa taimien väliin tehdään kuopat, joihin sijoitetaan Biolan Luonnonlannoitetta tai Biolan Kanankakkaa pieninä kasoina. Ylilannoituksen välttämiseksi on tärkeää, että lannoitetta ei sekoiteta koko multamäärään. Lopuksi lannoiterakeet peitetään mullalla. Varastolannoiteosasta riittää ravinteita koko kasvukaudelle, joten kasteluun käytetään pelkkää vettä. Lannoitemäärän oikea annostus vaihtelee kasvilajin mukaan. Kesäkukan taimille sopiva annostus on noin 1–2 dl /taimi.

Helppohoitoiset kasvit haudalle

Keväällä voidaan haudalle istuttaa sipulikasveja ja orvokkeja, jotka kestävät muutaman asteen pakkasta. Myös esimerkiksi marketta, krysanteemi ja lumihiutale sietävät alhaisia lämpötiloja. Arimpien kesäkukkien istutusaika on vasta kesäkuun puolella.

Ryhmäkasvit kukkivat koko kesän ja ne ovatkin suosittuja haudoilla. Aurinkoisella paikalla viihtyvät suojaista ja lämmintä kasvupaikkaa vaativat lajit. Paahdetta sietävien kasvien lehdet ovat yleensä luonnostaan nukkapintaisia, neulasmaisia, vahapintaisia tai muuten haihtumista vähentäviä.

Aurinkoiselle haudalle

⁕ hopealanka ⁕ hopeavillakko ⁕ hopeayrtti ⁕ kirjotulikruunu ⁕ koristeportulakka
⁕ kukonharja ⁕ kukontöyhtö ⁕ marketta ⁕ neilikat ⁕ nolaana 
⁕ pelargoni ⁕ päivänhattu ⁕ samettikukat ⁕ siniviuhka 
⁕ timanttikukka ⁕ tulisalvia ⁕ tuoksupielus ⁕ tähtisilmä ⁕ verbenat

Kuvagalleria2

 

Varjossa viihtyvät suurilehtiset ja rehevät kasvit. Monien lajien lehdistö kasvaa varjossa kauniiksi, mutta kukkia kehittyy vähemmän kuin auringossa. Varjoon kannattaakin kokeilla kukkivien kasvien lisäksi lajeja, joiden koristearvo on lehdissä. Yrttien, heinien, ryhmäkasvien ja perennojen erikoiset lehtimuodot tulevat ruukkuistutuksissa hyvin esiin, kun kasveja katsotaan läheltä.

Varjoisalle haudalle

⁕ ahkeraliisa  ⁕ begoniat ⁕ daalia  ⁕ hopeakäpälä
⁕ kesäsypressi  ⁕ lankaköynnös ⁕ lumihiutale  ⁕ muratti  ⁕ orvokki  ⁕ verenpisara


Haudalla, jossa käydään vain muutaman kerran kesässä, kannattaa harkita monivuotisten kukkien istuttamista. Varjossa viihtyvät taponlehti, kuunliljat, varjoyrtti ja kotkansiipisaniainen. Puolivarjon uuttera kukkija on kesäpikkusydän. Aurinkoisille kasvupaikoille sopii kaukaasianpitkäpalko, kaunokainen ja karpaattienkello.

Kuvagalleria1

 


Lue lisää aiheista