Cinderella polttaa käymäläjätteen tuhkaksi - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Cinderella polttaa käymäläjätteen tuhkaksi

Cinderella polttaa käymäläjätteen tuhkaksi

Polttokäymälä tarjoaa mökeille arjen luksusta. Se polttaa kaiken jätteen tuhkaksi, jolloin tyhjentäminen hoituu vaivattomasti.

Cinderella polttaa käymäläjätteen tuhkaksi

Polttokäymälä tarjoaa mökeille arjen luksusta. Se polttaa kaiken jätteen tuhkaksi, jolloin tyhjentäminen hoituu vaivattomasti.

Vesivessa ei ole läheskään kaikkien mökkien käymälävaihtoehto. Ratkaisu koetaan liian kalliiksi tai vaivalloiseksi. Moni jättää vesivessan myös siitä syystä, että sen ei koeta sopivan mökin henkeen. Polttokäymälän asennus on helppoa, sillä se ei vaadi vesiliitäntää eikä kalliita viemäröintejä. Vaivattoman asennuksen jälkeen vapaa-ajan asunnolla on käytössä täysin hajuton kuivakäymälä. 

Polttokäymälässä käymäläjätteet poltetaan kuumentamalla jäte erittäin korkeaan lämpötilaan. Lopputuloksena on pieni määrä puhdasta tuhkaa, jonka voi hävittää helposti muun kotitalousjätteen mukana. 

Testivoittaja 

Polttokäymälässä käymäläjätteet poltetaan kuumentamalla jäte erittäin korkeaan lämpötilaan. Lopputuloksena on puhdasta tuhkaa, jota voi käyttää lannoitteena. Biolanin tarjonnasta löytyvä Cinderella voitti Testfakta Researchin laboratoriotestissä neljä muuta Pohjoismaissa myytävää mallia. Testissä arvioitiin polttokäymälöiden sähkö- ja käyttöturvallisuutta, kapasiteettia, energiankulutusta sekä asennuksen ja käytön helppoutta.  

Cinderellan sisäänrakennettu ohjelmisto mukauttaa ja optimoi polton suhteessa jätteen määrään, mikä tehostaa energiankäyttöä. Polttokäymälässä jätteet poltetaan kuumentamalla ne 500–600 °C:n lämpötilaan. Lopputuloksena on vain pieni määrä tuhkaa, noin kupillinen viikossa neljää käyttäjää kohden. Biolanin Cinderellassa on viiden litran tuhka-astia, joten viikoittainen tyhjennys riittää. Laite ilmoittaa tuhkantyhjennystarpeesta noin sadan käyttökerran jälkeen. Lannoitteeksi sopiva tuhka on täysin bakteeritonta ja sisältää kalium- ja fosforipitoisia ravinteita. Cinderellan asennus ei vaadi rakennuslupaa ja se sopii loistavasti myös pohjavesialueelle ja rantamökeille.

Käyttöturvallinen myös lapsiperheille 

Käymälöiden välillä on suuria eroja etenkin turvallisuusmerkintöjen ja polttokapasiteetin osalta. Cinderellan käyttöturvallisuus on Testfakta Researchin laboratoriotestin mukaan erittäin korkealla tasolla. Sitä voi turvallisesti käyttää niin lapset kuin mökkivieraatkin, joille polttokäymälä ei välttämättä ole tuttu. Cinderellan poltto ei käynnisty, jos tuhka-astia ei ole paikoillaan. Näin varmistetaan, että alusmateriaali ei vaurioidu eikä synny tulipalovaaraa. Laitteen käyttäjä ei voi altistua jännitteisille osille eikä poltto käynnisty, jos polttokammion luukku ei ole kunnolla kiinni. 

Testfakta testasi käymälöiden kapasiteettia kolmen ja kuuden huuhtelun vaiheissa. Cinderella selvisi tässä testissä täydellisellä poltolla. Toimiva poltto edellyttää hyvää ilmanvaihtoa. Jos käymälä ottaa ilman rakennuksen sisältä, energiaa kuluu korvaavan ilman lämmittämiseen. Cinderella ottaa ilman rakennuksen ulkopuolelta eikä näin vaikuta sisäilmaan. 

Cinderella sopii myös pienelle ja talvikylmälle mökille 

Cinderella sopii pieneenkin WC-tilaan, sen korkeus on 60 senttiä, leveys 39 ja syvyys 59 senttiä. Tilaa tarvitaan siis vain pari neliötä. Ylläpidon helppoutta lisää Cinderellan pakkaskestävyys. Iso osa suomalaisten mökeistä on käytössä vain kesällä ja talven tultua rakennukset ovat kylmillään. Cinderellaa kylmyys ei haittaa eikä se vaadi pakkassuojausta.   

Cinderella on norjalaisen Cinderella Eco Solutionin valmistama. Yhtiö on valmistanut polttokäymälöitä jo 20 vuotta. Sekä Norjassa että Ruotsissa polttokäymälät ovat suosituimpia kuivakäymäläratkaisuja. Valmistaja antaa polttokäymälöilleen kolmen vuoden takuun. 

Katso testitulokset (Testfakta)

Cinderellat saatavilla verkkokaupastamme


Lue lisää aiheista