Biokuitulaitos − investointi kestävyyteen - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biokuitulaitos − investointi kestävyyteen

Biokuitulaitos − investointi kestävyyteen

Uusi biokuitulaitos mahdollistaa uusiutuvien raaka-aineiden entistä monipuolisemman käytön kasvualusta- ja kuiviketuotteissa.

Biokuitulaitos − investointi kestävyyteen

Uusi biokuitulaitos mahdollistaa uusiutuvien raaka-aineiden entistä monipuolisemman käytön kasvualusta- ja kuiviketuotteissa.

Olemme vakaasti päättäneet tehdä kasvattamisesta kestävää ja tavoitella turpeettomuutta vuoteen 2040 mennessä. Biokuitulaitoksen rakentaminen on jälleen yksi askel kohti tätä tavoitetta. 

Jo nyt turpeen osuus Biolanin tuottamasta mullasta on alle 50 % ja uuden tuotantolaitoksen myötä Biolan pystyy käyttämään entistä monipuolisemmin raaka-aineita turpeen korvaamiseen. Edistyksellinen biokuitulaitos antaa valmiuksia lisätä uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden osuutta tuotteissa, kuten mullissa, ammattiviljelyn kasvualustoissa ja kuivikkeissa. Samalla pystymme vastaavasti vähentämään turpeen osuutta kyseisissä tuotteissa. 

Kiertotalousajattelun edelläkävijyys edellyttää jatkuvaa tutkimista ja testaamista. Aiemmin testiympäristössä erinomaisiksi toteamamme täysin uudet menetelmät tuodaan nyt käytäntöön eri tuotteissa. 

Uskomme vakaasti tuotteiden vastuullisuuden palvelevan pitkällä tähtäimellä sekä ammattiviljelijöitä että kotipuutarhureita. Investoimalla kestävyyteen varmistamme, että Biolan toimittaa tulevaisuudessakin vastuullisimmat ja laadukkaimmat kasvualustat sekä kuiviketuotteet. 

Biolan aloitti biokuitulaitoksen rakentamisen nykyisen tuotannon yhteyteen Euraan elokuussa 2021 ja sen on määrä valmistua loppuvuodesta 2022. Investointiin on budjetoitu noin kuusi miljoonaa euroa. Kyseessä on yhtiön historian suurin investointi. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle investointituen ja hanke on osa hallituksen ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaa.

Vastuullisuus Biolanilla
 


Lue lisää aiheista