Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Syyslannoituksen aika on elo-syyskuussa

7.8.2017

Syyslannoituksen aika on elo-syyskuussa

Riittävän ajoissa annettu syyslannoitus parantaa kasvien kestävyyttä kylmyyttä vastaan. Syksyllä annettavan lannoitteen tulisi sisältää kaliumia ja fosforia. Biolan Syksyn PK-lannoite sisältää sopivasti fosforia ja runsaasti kaliumia.

Perennojen, koristepuiden ja -pensaiden sekä hedelmä- ja marjakasvien lisäksi myös nurmikko hyötyy syyslannoituksesta.

Syyslannoitteen kalium nostaa kasvien solunesteen väkevyyttä ja samalla jäätymispistettä. Se toimii ikään kuin pakkasnesteenä.

Fosfori puolestaan edesauttaa kukkasilmujen muodostumista ja lisää siten seuraavan vuoden kukintaa ja marja- ja hedelmäkasveilla myös seuraavan vuoden satoa.

Hyvä aika syyslannoitukseen on jo elokuussa, koska silloin muodostuvat monivuotisten kasvien seuraavan vuoden kukkasilmut. Syyslannoituksen aikaan kasvien tulisi olla vielä esäisen vihreitä. Jos kasvit ovat jo ehtineet värittyä ruskan väreihin, ne eivät enää hyödynnä syyslannoitteen ravinteita.

Syksyllä annettava lannoite ei saa sisältää typpeä, koska typpi saa kasvin vihreät osat kasvamaan ja kasvin talvilepoon siirtyminen häiriintyy. Sen sijaan yksivuotisia kasveja, kuten parvekekukkia, voi lannoittaa typpipitoisella lannoitteella koko kesän, jotta ne jaksavat kukkia pakkasiin asti.


Aiheeseen liittyviä tuotteita

Biolan Syksyn PK-lannoite

Biolan Syksyn PK-lannoite on luonnonmukainen erikoislannoite puutarhan ja pihan monivuotisten hyöty- ja koristekasvien syyslannoitukseen. Syksyn PK-lannoite...