Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kasvata ja kotoile kestävästi

Puutarhanhoito antaa energiaa ja iloa. Upota sormet multaan ja inspiroidu kasvun ihmeestä.
Katso alta ajankohtaiset vinkit ja tuotteet puutarhaan sekä ekologiseen asumiseen ja mökkeilyyn.

 

Huonekasvit ovat nyt trendikkäämpiä kuin koskaan

Huonekasveista kootaan nyt näyttäviä ryhmiä. Huonekasvien isot ja näyttävät lehdet tuovat kotiin viidakkomaista tunnelmaa. Pieneen kotiin sopivat amppelit ja lasimaljoihin kootut miniatyyri-istutukset.

Perinteisten heleänvihreiden kasvien lisäksi kasvatetaan kirjavalehtisiä kasveja, jotka piristävät kasviryhmää ja ovat näyttäviä myös yksinään. Suurilehtiset kasvit ovat kodin katseenvangitsijoita.

 

Katso kasvi-ideoita

 

 

Näin kukitat perhosorkidean helposti uudelleen

Tiesitkö, että perhosorkidea ei ole kertakäyttökukka? Orkidea on helppohoitoinen ja se on mahdollista kukittaa uudelleen vuodesta toiseen! 

  • Kastele upottamalla ruukku 15 minuutiksi veteen kerran viikossa. 
  • Lannoita säännöllisesti Biolan Orkidearavinteella.
  • Vaihda kasvualusta uudelle orkidealle kukinnan jälkeen.

Katso kaikki vinkit

Istuta kylmää kestäviä syysryhmäkasveja

Nyt on aika istuttaa syksyn kylmää sietäviä lajeja piharuukkuihin. Värikkäät ruukkukrysanteemit, syysasterit, syklaamit, koristekaalit ja pensastädykkeet kestävät pikkupakkasia ja ilahduttavat siten pitkään syksyyn.

Syysryhmäkasveja kastellaan säännöllisesti ja niiden lannoitusta jatketaan koko kukinnan ajan. Lannoitus hoituu helposti kasteluveteen lisättävällä Kesäkukkalannoitteella tai Kastelulannoitteella.

 

Katso istutusideat
 

Nyt on hyvä istutusaika

Loppukesällä ja syksyllä istutettavia taimia ei tarvitse kastella yhtä paljon kuin kevätistutuksia. Istutuksen oikeaa ajankohtaa säätelee maan jäätyminen. Mitä aremmasta lajista on kysymys sitä enemmän sille on varattava aikaa juurtua ennen maan jäätymistä.

Tärkein edellytys kasvien viihtymiselle on valita kasvi istutuspaikan mukaan. Paahteiseen paikkaan istutetaan auringossa viihtyviä lajeja ja tontin varjoisiin istutusryhmiin valitaan varjon kasveja. Kun valoisuus on huomioitu, kasvualustaa parantamalla voidaan jokaiselle lajille luoda hyvä kasvupaikka.

 

Katso kaikki vinkit onnistuneeseen syysistutukseen

Kompostointi onnistuu myös mökillä

Kompostoimalla pääsee helposti ja ekologisesti eroon biojätteestä. Mökillä keittiön biojätteet, kuivakäymälän jätökset sekä puutarhan kasvijätteet on helppo kompostoida mullaksi ja siten kierrättää ravinteet omassa mökkipuutarhassa. 

Mökkikompostori soveltuu kesäaikaiseen keittiö- ja käymäläjätteen kompostointiin ja Kompostikäymälässä voi puolestaan kompostoida myös keittiön biojätteitä. 

 

Lue lisää mökkikompostoinnista 

 

Miten käymäläjätteitä voi hyödyntää?

Kesän aikana kuivakäymälästä syntyy sekä kiinteää jätettä että nesteitä. Ravinnepitoiset käymäläjätteet kannattaa hyödyntää omassa puutarhassa. 

Käymäläjäte on aina kompostoitava. Kompostikäymälässä kiinteät jätökset komostoituvat, ja tyhjennettävää kompostia voikin levittää koristekasvien katteeksi sellaisenaan. Kuivikekäymäköistä tyhjennettävä jäte jälkikompostoidaan.

Sekä virtsa että suotoneste soveltuvat kompostiherätteeksi ja lannoitteeksi. Kompostissa ne nopeuttavat hajoamista ja nesteen sisältämät ravinteet sitoutuvat syntyvään kompostimultaan.

 

Katso kaikki vinkit hyötykäyttöön

Kunnosta mökkihuussi

Nykyaikainen kuivakäymälä on helppo käyttää, siisti ja hajuton. Perinteinen reikä ja saavi -yhdistelmä ulkohuussissa ei ole tätä päivää, ja kaiken lisäksi se on laiton viritys. Kuivakäymälävaihtoehtoja on onneksi runsaasti erilaisiin kohteisiin; kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään ja pakastava tai polttava käymälä on helppo asentaa sisätiloihin.

Kuivakäymälä säästää myös vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. 

 

Lue lisää kuivakäymälävaihtoehdoista

Helposti verkkokaupasta

Verkkokaupastamme voit kätevästi tilata suoraan kotiisi Biolanin ympäristötuotteita sekä niihin liittyviä varaosia ja tarvikkeita. Verkkokaupan valikoimiin kuuluu myös huonekasvi- ja puutarhatuotteitamme. Verkkokaupassa on lisäksi Outlet -osio, jossa on myynnissä II-laatuisia ja poistotuotteita. Kannattaa tutustua!

 

Klikkaa verkkokauppaan