Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

 

 

Kiertotaloutta kotipuutarhaan

jo vuodesta 1974

Kiertotaloutta kotipuutarhaan jo vuodesta 1974

UUTUUS Biolan Sammalnappi on taimikasvattajan pelastus 

Biolan Sammalnappi on tiiviiksi puristettua kotimaista, nopeasti uusiutuvaa rahkasammalta. Sammalnappi soveltuu esimerkiksi yrttien, salaattien ja kukkien kasvualustaksi. Kastelun jälkeen Sammalnappi turpoaa nopeasti käyttövalmiiksi ilman multasotkuja.

Biolan Pienoiskasvihuone sisältää 12 Sammalnappia, ja se on mitoitettu ikkunalautaviljelyyn. Pienoiskasvihuoneessa on hyvät olosuhteet siementen idättämiseen ja pistokkaiden juurruttamiseen. 

 

Tutustu uutuuksiin. 

Huonekasvien hoito talvella

Nyt vähäinen luonnonvalo ja kuiva huoneilma rasittavat huonekasveja. Lopeta lannoitus  ja anna lannoitteen tilalla Merileväuutetta. Myös kastelua vähennetään ja huonekasvien annetaan vaipua hetkeksi lepotilaan.

Pidä kasvien lehdet puhtaana pölystä, jotta kasvit saavat mahdollisimman paljon valoa lehdilleen. Huonekasvit kannattaa koota ryhmäksi, jolloin pienilmasto on parempi kuin yksittäisten kasvien ympärillä. Ilmankostuttimella ja päivittäisillä lehvästösuihkutuksilla voidaan myös parantaa kuivaa huoneilmaa.

 

 

Kaikki vinkit huonekasvien talvihoitoon. 

Suojaa puutarhakasvit

Hedelmäpuut ja pensasmustikka ovat jänisten herkkua. Myös hirvet ja peurat saavat aikaiseksi pahaa jälkeä, jos pääsevät talvella hedelmätarhaan. Yksittäiset nuoret hedelmäpuut voi aidata korkealla verkkoaidalla, mutta jos puita on useita, on järkevää aidata koko alue. Aidan olisi hyvä olla noin 1,5 metriä korkea, että se suojaa myös korkean hangen aikaan. Paras aika pystyttää aita on siloin, kun maa ei ole vielä roudassa.

 

Katso niksit kasvien suojaukseen.
  

 

 

Kompostointi onnistuu ympäri vuoden

Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kompostoimalla biojätteen ravinteet pystyy hyödyntämään omassa puutarhassa ja samalla sekajätteen määrä vähenee. Lämpökompostorissa kompostointi onnistuu ympäri vuoden. 

Tehokuivike antaa puhtia talvikompostointiin. Se sisältää energiaa ja typpeä, jotka nostavat kompostin lämpötilaa. Tehokuivikkeen biohiili sitoo hajuja itseensä ja aktivoi pieneliöiden toimintaa.

 

Katso vinkit talvikompostointiin.

 

Jätevesiremontti pitää tehdä nyt

Oikealla käsittelyllä ehkäistään jätevesien päätyminen läheisiin kaivoihin, pohjaveteen tai vesistöihin. Tiedätkö, koskeeko uuden jätevesiasetuksen vaatimukset omaa kotiasi tai mökkiäsi? Siirtymäaika päättyi 31.10.2019 ja nyt kiinteistön pitää täyttää annetut vaatimukset.  

 

Lue vinkit ja tutustu ratkaisuihimme. 

 

Tutustu kevään 2019 uutuuksiin

Uutuus

Biolan RootgrowTM -mykorritsa on mykorritsaseos puutarha- ja huonekasveille.


 

Biolan Kastelulannoite

Biolan Kasviperäinen lannoite on luonnonmukainen lannoitejauhe kesäkukille, salaateille, yrteille, taimille ja huonekasveille.


 

Uutuus

Biolan Yrtti- ja taimilannoite on valmistettu kotisirkkojen kasvatuksessa syntyvästä lannasta.


 

Uutuus

Biolan Tehokuivike on erikoiskuivike kompostoitumisen tehostamiseen.


 

Uutuus

Biolan Nurmikon Sammalveks ehkäisee sammaleen kasvun nurmikolla.


 

Tutustu 2019 uutuuksiin

Biolan - kiertotalouden edelläkävijä

Biolan on ollut kiertotalouden edelläkävijä jo ennen kuin kiertotaloustermiä on keksitty. Biolan perustettiin 45 vuotta sitten hyödyntämään broilerinkasvatuksessa syntyvää kananlantaa. Silloin syntyi markkinoiden ensimmäinen rakeistettu luomulannoite, Biolan Luonnonlannoite. Tänä päivänä Biolan on paljon muutakin kuin kanankakkaa.

 

Lue koko tarina.

 

Ekomittari pakkauksiin

Vastuullinen kuluttaminen on nouseva trendi. Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ohjaavat yhä useammin tuotevalintaa. Halusimme osaltamme helpottaa päätöstä ja lisäsimme multatuotteisiimme Ekomittarin. Se kertoo kuinka suuri osuus tuotteen raaka-aineista on kierrätettyä tai uusiutuvaa.

Kiertotalous ja kestävät arvot ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien. Biolanin tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään suuria määriä kierrätysraaka-aineita korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita. Raaka-ainekentällämme kompostoidaan ja käsitellään maatalouden ja teollisuuden sivuvirtoja orgaanisiksi lannoitteiksi ja kasvualustoiksi. 

 

Lue lisää Ekomittarista.