Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

 

 

Kiertotaloutta kotipuutarhaan

jo vuodesta 1974

Kiertotaloutta kotipuutarhaan jo vuodesta 1974

Istuta syyskukkijoita ruukkuun

Värikkäät syysryhmäkasvit, kuten ruukkukrysanteemit, syysasterit, koristekaalit ja pensastädykkeet kestävät pikkupakkasia ja siten ilahduttavat pitkään syksyyn. Syyskukkijoita kastellaan säännöllisesti ja niiden lannoitusta jatketaan koko kukinnan ajan. 

 

Katso istutusideat.
 

Kompostoi syksyn lehdet

Syksyn lehdet, naatit, ruohosilppu ja muu puutarhajäte voidaan kompostoida omalla tontilla mullaksi. Puutarhajätteen muhiminen mullaksi vie 1–2 vuotta. Kompostointia helpottaa, jos käytössä on kaksi kompostoria; toista täytetään ja toinen saa muhia rauhassa. 

 

Katso kompostointivinkit.

 

Anni mökkeilee ekologisesti

"Mökillä kaikki muuttuu, stressitaso laskee ja olen ihan eri moodissa", toteaa kolmatta kesää mökkeilevä juontaja Anni Hautala. Hän haluaa olla mökillä aina kun mahdollista, niin lomalla kuin vapaina viikonloppuinakin.

Anni rakastaa puuhata kaikkea pientä: kastella kukkia, kokeilla syötävien kasvien kasvatusta ja ylipäätään opetella uusia juttuja. Annille mökkeily on vielä melko uutta, sillä hänen lapsuudenperheensä ei mökkeilyt. Moni asia on pitänyt opetella ihan alusta.

Kurkkaa Annin mökkielämään.

Kompostointi kannattaa

Kompostoimalla säästää selvää rahaa. Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kun biojäte kompostoidaan, sekajätteen määrä vähenee. Kompostoimalla biojätteestä saadaan arvokasta maanparannusainetta omassa puutarhassa käytettäväksi ja samalla säästetään jätekuljetusmaksuissa. Kompostointi on myös ekoteko. 

 

Katso vinkit kompostointiin.

 

Jätevesiremontti pitää tehdä nyt!

Oikealla käsittelyllä ehkäistään jätevesien päätyminen läheisiin kaivoihin, pohjaveteen tai vesistöihin. Tiedätkö, koskeeko uuden jätevesiasetuksen vaatimukset omaa kotiasi tai mökkiäsi? Siirtymäaika päättyy 31.10.2019 ja siihen mennessä kiinteistön pitää täyttää annetut vaatimukset.  

 

Lue vinkit ja tutustu ratkaisuihimme. 

 

Tutustu 2019 uutuuksiin

Uutuus

Biolan RootgrowTM -mykorritsa on mykorritsaseos puutarha- ja huonekasveille.


 

Biolan Kastelulannoite

Biolan Kasviperäinen lannoite on luonnonmukainen lannoitejauhe kesäkukille, salaateille, yrteille, taimille ja huonekasveille.


 

Uutuus

Biolan Yrtti- ja taimilannoite on valmistettu kotisirkkojen kasvatuksessa syntyvästä lannasta.


 

Uutuus

Biolan Tehokuivike on erikoiskuivike kompostoitumisen tehostamiseen.


 

Uutuus

Biolan Nurmikon Sammalveks ehkäisee sammaleen kasvun nurmikolla.


 

Tutustu 2019 uutuuksiin

Biolan - kiertotalouden edelläkävijä

Biolan on ollut kiertotalouden edelläkävijä jo ennen kuin kiertotaloustermiä on keksitty. Biolan perustettiin 45 vuotta sitten hyödyntämään broilerinkasvatuksessa syntyvää kananlantaa. Silloin syntyi markkinoiden ensimmäinen rakeistettu luomulannoite, Biolan Luonnonlannoite. Tänä päivänä Biolan on paljon muutakin kuin kanankakkaa.

 

Lue koko tarina.

 

Ekomittari pakkauksiin

Vastuullinen kuluttaminen on nouseva trendi. Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ohjaavat yhä useammin tuotevalintaa. Halusimme osaltamme helpottaa päätöstä ja lisäsimme multatuotteisiimme Ekomittarin. Se kertoo kuinka suuri osuus tuotteen raaka-aineista on kierrätettyä tai uusiutuvaa.

Kiertotalous ja kestävät arvot ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien. Biolanin tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään suuria määriä kierrätysraaka-aineita korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita. Raaka-ainekentällämme kompostoidaan ja käsitellään maatalouden ja teollisuuden sivuvirtoja orgaanisiksi lannoitteiksi ja kasvualustoiksi. 

 

Lue lisää Ekomittarista.

 
 

 

Vastaa kyselyyn ja voita Pikakompostori

Kaikkien vastaajien kesken arvottiin Biolan Pikakompostori 220eco, palkinnon arvo 479 €.

Kilpailu on päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille!

Biolan Pikakompostori 220 econ voitti Riitta Vähäuski Kuusankoskelta, onnea!

Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.