Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan - Kasvata vihreä unelmasi

Kerro mikä on suosikkituotteesi ja osallistut tuotepalkintojen arvontaan.

Osallistu arvontaan tästä

Biolan Kasvusammal

Kasvusammal – 100 % rahkasammalkasvualusta taimikasvatukseen, viherkasveille ja puutarhaan.

Biolan Kastelulannoite

Kastelulannoite – vaaleanpunainen mineraalilannoite kaikkien puutarhakasvien lannoitukseen.

Biolan Tomaatti- ja vihanneslannoite

Tomaatti- ja vihanneslannoite – luonnonmukainen lannoite tomaatille ja muille vihanneksille.

Biolan Kesäkukkalannoite

Kesäkukkalannoite – nestemäinen kiertoravinne kesäkukkien ja puutarhakasvien lannoitukseen.

Biolan Orkidearavinne

Orkidearavinne – kaikkien orkideojen ympärivuotiseen lannoittamiseen.

Muista kastella helteellä

Pitkä sateeton jakso rasittaa puutarhan kasveja. Jos kasvit kärsivät kuivuudesta, kasvu voi pysähtyä ja sato jäädä pieneksi. Pahimmassa tapauksessa kasvit kuolevat. Nurmikko ja hiljattain istutetut puut, pensaat ja perennat tarvitsevat pitkän poutakauden aikana kastelua. 

Myös vanhemmat puutarhan lehtevät kasvit, kuten nauhukset, ritarinkukat ja saniaiset, tarvitsevat pitkinä poutakausina kastelua – etenkin, jos kasvualustakerros on liian ohut tai maa-aines on hiekka- tai turvepitoista ja siksi helposti kuivuvaa. Ensimmäinen merkki kastelutarpeesta on, kun kasvit nuutuvat iltaa kohti, vaikka aamuisin olisivat aina terhakkaasti pystyssä. 

Helpot kasteluvinkit.

Kompostointi säästää selvää rahaa

Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kun biojäte kompostoidaan, sekajätteen määrä vähenee. Kompostoimalla biojätteestä saadaan arvokasta maanparannusainetta omassa puutarhassa käytettäväksi ja samalla säästetään jätekuljetusmaksuissa. Kompostointi on myös ekoteko. Kuntien jätehuoltomääräykset säätelevät kiinteistön jäteastioiden tyhjennysvälin. Mikäli lajiteltu biojäte kompostoidaan, useimmissa kunnissa on mahdollista pidentää jäteastian tyhjennysväli 8‒12 viikkoon. Suoraa säästöä syntyy jäteastian harvemmasta tyhjennyksestä. 

Lue lisää kompostoinnista.

Muista lannoittaa kesäkukkia 

Kesäkukat ovat kestäviä ja pitkään kukkivia yksivuotisia kasveja. Niillä saadaan nopeasti näyttäviä istutuksia parvekelaatikoihin, ruukkuihin ja amppeleihin. Kesäkukkien hoito on helppoa, kun on valittu oikea multa ja ruukkuihin laitetaan istutusvaiheessa varastolannoitus. Varastolannoiteosasta riittää ravinteita koko kesän kasvulle, joten kasteluun käytetään pelkkää vettä. Jos kasvualustaan ei lisätä varastolannoitetta, on ravinteikastakin multaa lisälannoitettava, jotta kasvit jaksavat kukkia koko kesän. 

 

Lue lisää kesäkukkien hoidosta.

 

Istuta uusia puita, pensaita ja kukkia

Valitse kasvi istutuspaikan valoisuuden mukaan. Paahteeseen istutetaan auringossa viihtyviä lajeja ja tontin varjoisiin istutusryhmiin valitaan varjon kasveja. Kun valoisuus on huomioitu, kasvualustaa parantamalla kasvit saadaan viihtymään. 

Astia- ja paakkutaimia voi istuttaa koko kesän ajan. Jos jaat perennoja tai haluat siirtää kasvien paikkaa puutarhassa, ajoita istutus kevääseen tai syksyyn. Maa muokataan ennen istutusta ja sitä parannetaan Biolan Istutusmullalla.
 

Katso lisää istutusvinkkejä.

Kasvata tomaatteja helposti

Tomaatti viihtyy erityisen hyvin lasitetulla parvekkeella tai kasvihuoneessa, mutta sen kasvatus onnistuu myös lämpimällä seinustalla. Taimet voidaan istuttaa kasvihuoneeseen sitten, kun yölämpötila on pysyvästi plussan puolella ja ulos, kun yöllä on vähintään +8 oC.

Tomaatin, kuten myös chilin ja kurkun, kasvatus on helppoa Biolan Kasvusäkissä. Kasvusäkissä on valmiina luonnonmukainen varastolannoitus – muuta lannoitusta ei tarvita koko kesänä. Riittää, kun taimia kastelee vedellä. Kasvusäkkiin voi liittää Biolan Kastelualtaan, jolloin vesi riittää jopa viikoiksi. 

 

Katso vinkit tomaatin istutukseen ja hoitoon.

Istutusmulta on Vuoden Puutarhatuote 2018

Vuoden Puutarhatuote on innovatiivinen, laadukas ja sopii suomalaiselle kotipuutarhurille. Vuoden puutarhatuotteen valitsee Suomen Puutarhakauppiaat ry.

Biolan Istutusmulta on loistava esimerkki tuotteesta, jossa yhdistyvät kestävä kehitys, luonnonmukaisuus ja uuden sukupolven tuoteominaisuudet. Biolan Istutusmulta on markkinoiden ensimmäinen ja ainoa multatuote, jossa on yhdistetty biohiilen, kompostin ja hyötymikrobien hyvät ominaisuudet.

Lue lisää Istutusmullan ominaisuuksista.

Maukkaat vihannekset omasta puutarhasta

Vihanneskasvatus onnistuu myös pienellä pihalla tai parvekkeella. Tärkeintä on, että vihannekset saavat kasvaa aurinkoisella paikalla, koska aurinko parantaa kasvisten makua ja kohottaa niiden vitamiinipitoisuutta. Lehtikaali, salkopapu ja maissi tuottavat satoa myös kukkapenkissä, jos erilliselle kasvimaalle ei löydy tilaa. Maasta kohotettu lavatarha voidaan perustaa vaikka nurmikon päälle ja siinä on helppoa kasvattaa niin salaatit, yrtit kuin juureksetkin. Parvekkeella ja terassilla hyötykasviviljely onnistuu ruukuissa tai säkeissä. 

 

Tutustu ruukkuviljelyyn.

Lue Sarin Puutarhat -blogista vinkkejä biohiilen hyödyntämisestä ruukkukasvatuksessa.

Blogissamme Siimapuiston päiväkodin lasten mietteitä puutarhanhoidosta.

Kukkaiselämää -blogissa ollaan ruusuisissa tunnelmissa. Tutustu kukkivaan blogiin.

Osallistu kyselyyn ja voita tuotepalkintoja.

Kaikkien vastaajien kesken arvotaan ajankohtaisia Biolan-tuotepalkintoja 5 kpl.
Osallistujan yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin voittajan tavoittamiseen. Kysely päättyy 31.8.2018, säännöt löytyvät täältä.

Huhtikuun arvonnan voittajat: Nita Tuukkanen, Marjut Ahonen, Tomi Pentinpuro, Anneli Kaikkonen sekä Marja Lindeman. Voittajille on ilmoitettu voitosta.

Toukokuun arvonnan voittajat: Sirpa Sanevuori, Jukka Soikkeli, Maarit Grims, Rinna Holsti, Marketta Rajasuo. Voittajille on ilmoitettu voitosta sähköpostitse.

Kesäkuun arvonnan voittajat: Jaakko Hyytiä, Koivunen Marja, Jussi Hokkanen, Harri Palsanen, Tuovi Sintonen. Voittajille on ilmoitettu voitosta sähköpostitse.

Osallistu ja voita tuotepalkintoja

Kompostikäymälän käyttäjäkokemukset.

Tutustu kuivakaymälä-oppaaseen

Kompostorin esittely.

Tutustu kompostointi-oppaaseen