Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan - Kasvata vihreä unelmasi

Ajankohtaiset puutarhavinkit

Jatka nurmikon leikkaamista aina pakkasten tuloon asti. Muista suojata hedelmäpuut ja pensasmustikka jäniksiltä ennen pakkasia. Porkkanoiden ja perunoiden nostoa sen sijaan voi viivyttää niiden säilyvyyden parantamiseksi. Kirsikka- ja luumupuut samoin kuin marjapensaat voidaan leikata syksyllä, kun lehdet ovat pudonneet. 

Katso 7 vinkkiä syyspuutarhaan

Kompostointi säästää selvää rahaa

Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kun biojäte kompostoidaan, sekajätteen määrä vähenee. Kompostoimalla biojätteestä saadaan arvokasta maanparannusainetta omassa puutarhassa käytettäväksi ja samalla säästetään jätekuljetusmaksuissa. Kompostointi on myös ekoteko. Kuntien jätehuoltomääräykset säätelevät kiinteistön jäteastioiden tyhjennysvälin. Mikäli lajiteltu biojäte kompostoidaan, useimmissa kunnissa on mahdollista pidentää jäteastian tyhjennysväli 8‒12 viikkoon. Suoraa säästöä syntyy jäteastian harvemmasta tyhjennyksestä. 

Lue lisää kompostoinnista.

Istuta kukkasipuleita

Varmista ensi kevään kukkaloisto istuttamalla kukkasipuleita nyt. Tulppaanien, narsissien ja krookusten on ehdittävä juurtua ennen maan jäätymistä. Paras istutuspaikka isoille kukkasipuleille, kuten tulppaaneille ja narsisseille, on perennapenkissä tai pensaiden juurella. Krookuksia, sinililjoja ja muita pikkusipuleita voi istuttaa myös nurmikkoon.

Hitaasti kasvuun lähtevien perennojen, esimerkiksi kuunliljojen, parina kukkasipulit ovat erinomaisia. Kukkasipulit nousevat maasta aikaisin ja kukkivat keväällä tai alkukesällä. Kun sipulikukkien kukinta on ohi ja varret alkavat kellastua, kuunliljojen lehdet peittävät ne alleen. 

 

Klikkaa istutusvinkkeihin

Istuta nyt puita, pensaita ja kukkia

Kuivan kesän jälkeen nyt on hyvä aika istuttaa uusia puita, pensaita ja kukkia. Valitse kasvi istutuspaikan valoisuuden mukaan. Paahteeseen istutetaan auringossa viihtyviä lajeja ja tontin varjoisiin istutusryhmiin valitaan varjon kasveja. Kun valoisuus on huomioitu, kasvualustaa parantamalla kasvit saadaan viihtymään. Kasveja voi istuttaa maan routaantumiseen asti. Maa muokataan ennen istutusta ja sitä parannetaan Biolan Istutusmullalla.
 

Katso lisää syysistutusvinkkejä.

Kasvihuoneen syksy

Elokuun lopusta lähtien varaudutaan kylmeneviin öihin tuomalla lämmitin kasvihuoneeseen. Lämmitin myös kuivattaa kasvihuoneen ilmaa sateisina jaksoina, jolloin ilma on kosteaa ja altistaa kasvit erilaisille taudeille. Harmaahome, härmä ja muut sienitaudit viihtyvät kosteilla lehdillä. Siksi onkin tärkeää, että syyskesällä vältetään kastelemasta kasvin lehtiä ja kastelu ajoitetaan aina aamuun. Näin kasvusto ehtii kuivua ennen kasvihuoneen luukkujen sulkemista.

 

Katso vinkit kasvihuoneen syyshuoltoon

Istutusmulta on Vuoden Puutarhatuote 2018

Vuoden Puutarhatuote on innovatiivinen, laadukas ja sopii suomalaiselle kotipuutarhurille. Vuoden puutarhatuotteen valitsee Suomen Puutarhakauppiaat ry.

Biolan Istutusmulta on loistava esimerkki tuotteesta, jossa yhdistyvät kestävä kehitys, luonnonmukaisuus ja uuden sukupolven tuoteominaisuudet. Biolan Istutusmulta on markkinoiden ensimmäinen ja ainoa multatuote, jossa on yhdistetty biohiilen, kompostin ja hyötymikrobien hyvät ominaisuudet.

Lue lisää Istutusmullan ominaisuuksista.

Jatka vielä kesäkukkien lannoitusta 

Kesäkukat jatkavat kasvuaan pakkasten tuloon asti. Siksi ne tarvitsevat jatkuvasti myös ravinteita. Kesäkukkien hoito on helppoa, jos on valittu oikea multa ja ruukkuihin on laitettu istutusvaiheessa varastolannoitus. Varastolannoiteosasta riittää ravinteita koko kesän kasvulle, joten kasteluun käytetään pelkkää vettä. Jos kasvualustaan ei lisätä varastolannoitetta, jatketaan kesäkukkien lannoitusta edelleen kasteluveteen lisättävillä lannoitteilla.

 

Lue lisää kesäkukkien hoidosta.

 

Tutustu uutuuksiin

Biolan Kasvusammal

Kasvusammal – 100 % rahkasammalkasvualusta taimikasvatukseen, viherkasveille ja puutarhaan.

Biolan Kastelulannoite

Kastelulannoite – vaaleanpunainen mineraalilannoite kaikkien puutarhakasvien lannoitukseen.

Biolan Tomaatti- ja vihanneslannoite

Tomaatti- ja vihanneslannoite – luonnonmukainen lannoite tomaatille ja muille vihanneksille.

Biolan Kesäkukkalannoite

Kesäkukkalannoite – nestemäinen kiertoravinne kesäkukkien ja puutarhakasvien lannoitukseen.

Biolan Orkidearavinne

Orkidearavinne – kaikkien orkideojen ympärivuotiseen lannoittamiseen.

Lue Sarin Puutarhat -blogista vinkkejä biohiilen hyödyntämisestä ruukkukasvatuksessa.

Blogissamme Siimapuiston päiväkodin lasten mietteitä puutarhanhoidosta.

Kukkaiselämää -blogissa ollaan ruusuisissa tunnelmissa. Tutustu kukkivaan blogiin.

Tuotepalkintojen voittajat.

Kaikkien vastaajien kesken on arvottu ajankohtaisia Biolan-tuotepalkintoja. Voittajat ovat: 

Nita Tuukkanen, Marjut Ahonen, Tomi Pentinpuro, Anneli Kaikkonen sekä Marja Lindeman, Sirpa Sanevuori, Jukka Soikkeli, Maarit Grims, Rinna Holsti, Marketta Rajasuo,  Jaakko Hyytiä, Koivunen Marja, Jussi Hokkanen, Harri Palsanen, Tuovi Sintonen, Harri Järvinen, Paula Karvonen, Sirpa Kiviniemi, Maj-Lis Langhed, Anja Pettinen. Voittajille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

Kompostikäymälän käyttäjäkokemukset.

Tutustu kuivakaymälä-oppaaseen

Kompostorin esittely.

Tutustu kompostointi-oppaaseen