Biolan Pumppauskaivo - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan Pumppauskaivo
Biolan Pumppauskaivo
Biolan Pumppauskaivo Biolan Pumppauskaivo
Biolan Pumppauskaivo

Biolan Pumppauskaivo on suunniteltu pesuvesien pumppaamiseen Biolan Harmaavesisuodattimiin. Pumppauskaivoa on mahdollista käyttää myös saostuskaivona tai reiitettynä imeytyskaivona vähäisille jätevesimäärille.

Asennus- ja havainnekuvat

Biolan Pumppukaivo suunnitelmapiirustukset sekä dwg -että pdf-muodossa. Huomaa, että dwg-muotoisen kuvan avaaminen vaatii omalle koneellesi asennetun ohjelman, joka on tarkoitettu tämän tiedostomuodon avaamiseen.

Asentaminen

Pumppauskaivon asentamisessa tulee noudattaa asennusohjeita sekä kohteeseen laaditua jätevesijärjestelmän suunnitelmaa. Suunnitelmasta selviävät mm. järjestelmän sijoituspaikka tontilla, sekä korkeusasemat. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi asennustyö kannattaa teettää koulutetulla ja kokeneella LVI- tai maanrakennusurakoitsijalla.

Asennuspaikka ja syvyys

Pumppauskaivo asennetaan pystysuoraan tasaisen ja tiivistetyn sora-, murske- tai hiekkakerroksen (min. 150 mm) päälle. Asennussyvyys määräytyy kiinteistöstä tulevan viemärin korkeusaseman mukaan. Viettoviemärissä tulee olla riittävä kaltevuus (vähintään 1-1,5 %), jotta jätevesi virtaa esteettä talon lähtöviemäristä pumppukaivoon saakka.

Pumppauskaivon suurin peitesyvyys tuloyhteestä maanpinnalle on noin 750 mm. Tarvittaessa kaivon kaulaosaa voi lyhentää korkeintaan 700 mm. Kaivannon täyttömaan tulee olla routimatonta esim. hiekkaa. Täyttömaa ei saa sisältää teräviä kiviä. Täyttömaa tiivistetään noin 300 mm kerroksina.

Ankkurointi

Pumppauskaivo on ankkuroitava, mikäli pohjaveden tai maaveden noste on mahdollinen. Pumppauskaivon pohjassa on ankkurointia varten kiinnikkeet. Kaivo voidaan ankkuroida esim. 1 metrin mittaisilla harjateräksillä (paksuus 15 mm).

Pohjaveden nosteen ollessa voimakas ankkuroinnissa käytetään esim. betonilaattaa tai valmiita ankkurointilaattoja.

Tulevan viemäriputken liittäminen

Tuloyhde on valmiiksi auki 75 mm putkelle, mutta siihen on mahdollista liittää myös 110 mm putki. Liitoksessa käytetään tiivisteellistä liitosmuhvia.

Lähtevän paineviemärin johtaminen

Paineviemäriputki johdetaan pumppukaivon kannen läpi Biolan Harmaavesisuodattimeen tai Saunasuodattimeen. Kaivon kanteen on merkitty läpivientikohta putkelle ja sähköjohdolle, mikä avataan sahaamalla. Paineviemäriputkena käytetään ulkohalkaisijaltaan 32 mm sileäpintaista kudosvahvisteista letkua.

Routaeristys

Talvikäytössä oleva pumppauskaivo tulee eristää esim. styroksilevyillä, mikäli pumppauskaivon peitesyvyys on alle 75 cm. Myös kannen alle suositellaan asennettavan talvikäytössä eristelevy.

  • Kokonaiskorkeus: 1450 mm
  • Säiliön korkeus: 500 mm
  • Säiliön halkaisija: 650 mm
  • Nousuputken halkaisija: 250 mm
  • Vesitilavuus: 150 l
  • Tuloyhde: 75 mm, 110 mm
  • Lähtöyhde saostuskaivo: 75 mm, 110 mm
  • Lähtöyhde paineviemäri: 32 mm
  • Paino: n. 15 kg
  • Max. upotussyvyys: n. 1400 mm