Blogi - Pekoni-bataattitikut - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

22.6.2016

Pekoni-bataattitikut

Näin juhannusviikolla mielessä pyörivät jo pyhinä grillissä tirisevät herkut. Niinpä ajattelin jakaa luottoreseptini, jossa makea bataatti ja suolainen, rapea pekoni yhdistyvät makuhermoja kutittelevalla tavalla. Sopii kesäiseksi lisukkeeksi miltei mihin tilaisuuteen tahansa.

20 tikkuun tarvitset:
  • 1 bataatti
  • 1 pkt pekonia
  • 1 tl suolaa
  • coctail-tikkuja
  • Balsamico-siirappia
Tee näin:
  1. Kuori bataatti ja lohko se reiluiksi lohkoiksi.
  2. Keitä lohkoja suolalla keitetyssä vedessä n. 10 minuuttia, kunnes lohkot ovat puolikypsiä (varo keittämästä ylikypsiksi, muuten kääriminen ja grillaaminen on vaikeaa).
  3. Leikkaa pekoninsiivut puoliksi. Kieritä ½ siivu pekonia kunkin bataattilohkon ympärille ja kiinnitä tikulla.
  4. Grillaa rapeiksi ja viimeistele tarjoiluvaiheessa esimerkiksi Balsamico-siirapilla.