Yrteillä kevään tuoksua ikkunalle - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Yrteillä kevään tuoksua ikkunalle

Yrteillä kevään tuoksua ikkunalle

Muutama aurinkoinen ja keväinen päivä sai mieleni virittymään tulevan kesän odotukseen.

Yrteillä kevään tuoksua ikkunalle

Muutama aurinkoinen ja keväinen päivä sai mieleni virittymään tulevan kesän odotukseen.

Muutama aurinkoinen ja keväinen päivä sai mieleni virittymään tulevan kesän odotukseen. Kukkaikkunalta joulutähdet, vaikkakin olivat vielä hyvässä kunnossa, saivat lähtöpassit ja tilalle istutin yrttejä.

Istutuksiin voi hyödyntää kaupan vihannesosaston runsasta tarjontaa. Kannattaa kuitenkin valita yksilöt, jotka on kasvatettu suuressa ruukussa. Vesiviljellyt yrtit, joilla on pikkuruinen ruukku, ovat hyvissä olosuhteissa kasvaneet nopeasti täyteen kokoonsa ja lehtimassa on juuriston kokoon nähden ylisuuri. Kun tällainen taimi istutetaan kotona ruukkuun, se yleensä nuutuu. Vesiviljeltyjä taimia voi tietenkin latvoa istutuksen yhteydessä, mutta kasvin ulkonäkö kärsii siitä ainakin hetkellisesti.

Olen monissa istutuksissani käyttänyt Lindrothin Puutarhan vahvajuurisia taimia ja tiedän niiden jatkavan kasvuaan keskeytyksettä myös kotona.

Nyt löysin kokeiltavaksi luultavasti tämän kevään hittikasvin, oliiviyrtin (Santolina). Oliiviyrtissä on hienostunut oliivin aromi ja sitä voi käyttää esimerkiksi salaatteihin, leivän päälle ja pitsaan. Jännä seurata kuinka se viihtyy sisällä.

Toinen valitsemani laji on salvia. Sitä voi käyttää mm. liha- ja kaaliruokien maustamiseen, mutta totuuden nimessä voin mainita, että istutin sen etupäässä ihanan ulkonäön ja tuoksun vuoksi.

Oliiviyrtti ja salvia sekä altakasteluruukku sanomalehden päällä
Kaupan vihannesosastolta kannattaa etsiä ruukkuyrtit, jotka on kasvatettu isossa ruukussa.

Olen aivan ihastunut Ilo-kasvatussarjan altakasteluruukkuihin. Sellaiset kasvit, jotka ovat ennen olleet laiskalle kastelijalle erittäin haasteellisia, viihtyvät nyt meilläkin. Lisäksi amppeli tuo lisää kasvatustilaa.

Käytin istutuksiin Biolan Altakastelumultaa. Altakastelumullassahan on pitkiä turvekuituja, jotka nostavat vettä kapillaarisesti ruukun vesisäiliöstä tasaisesti koko juuristoalueelle.

Istutuksen yhteydessä laitoin varastolannoitteeksi Yrttilannos -puikon. Siitä vapautuu ravinteita pikkuhiljaa kasvin käyttöön. Ravinteet riittävät kuukaudeksi ja sitten mullan alle työnnetään uusi puikko. Näin ei tarvitse murehtia lannoituksesta. Hoidoksi riittää, kun täyttää ruukun vesisäiliön kerran viikossa.

Kuvagalleria1

Yrtintuoksuisin terkuin

Riikka


Lue lisää aiheista