Villivihannekset - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Villivihannekset

Villivihannekset

Villivihannekset

Mitä tehdä pihan ja kukkapenkin vallanneille voikukille, maahumalalle, isomaksaruoholle, suolaheinälle, vuohenputkelle, jauhosavikalle, maitohorsmalle ja nokkoselle? Kerää hellävaroin pois, tee niistä rakkaudella ruokaa ja nauti!

Villivihannesten kerääminen on paitsi äärettömän trendikästä, myös rentouttava harrastus. Kannattaa kokeilla vähintään maitohorsman kukkien lisäämistä salaatin koristeeksi tai fetasalaatin maustamista pienellä määrällä simpsakoita, uusia voikukanlehtiä.

Villivihannekset ovat paitsi todellista lähiruokaa, myös terveellisiä ja täysin ilmaisia herkkuja. Keruu ja kokeilu kannattaa aloittaa tutuista lajeista ja puhtailta paikoilta. Mukana kannattaa lisäksi pitää hyvää tunnistusopasta. Jos vielä epäilet, maista vaikka isomaksaruohon rapsakoita pikkulehtiä, ne maistuvat ihan herneenpaloilta!

Näistä ohjeista on helppo aloittaa.

Kuusenkerkkä-maahumalajuoma 

Soseuta pari kourallista kuusenkerkkiä ja pari kourallista maahumalanlehtiä sauvasekoittimella ja jätä ne maustumaan 1 litraan omenamehua ainakin tunniksi (mitä lyhyempi aika, sitä enemmän laitetaan kerkkiä). Siivilöi ja nauti parin päivän sisällä.

Helppo voikukkasalaatti 

Leikkaa tomaatteja ohuiksi viipaleiksi. Ripottele päälle aivan nuoria voikukanlehtiä, tai vähän vanhempia, joista lehtiruodit on poistettu. Purista päälle valkosipulia, rouhi vähän mustapippuria, loraus sitruunamehua, ripaus suolaa ja sokeria. Musertele päälle fetaa tai muuta tuorejuustoa. Sekoita varovasti, nauti heti.

Voikukkakaprikset 

Kerää pari desiä voikukkien aivan pienimpiä nuppuja. Laita kattilaan 5 dl vettä ja mausta vesi suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää nuput minuutiksi. Kaada vesi pois ja jäähdytä. Sekoita 1–1,5 dl etikkaa ja 1 rkl hunajaa (voit halutessasi kiehauttaa etikan, jotta saat siitä hieman miedompaa). Laita keitetyt nuput lasipurkkiin ja kaada etikkaliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi. Käytä kapriksien tapaan perunasalaatissa, kalan mausteena, vihreässä salaatissa tai syö sellaisenaan.

Kuvagalleria1

 

Tietoa aiheesta ja ohjeita ruuanlaittoon antoi ravintolakokki ja ekologi Päivi Lehtonen.


Lue lisää aiheista