Villen nurmikon kunnostus - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

1. Nurmikon pinta rikotaan ennen uutta kylvöä.
1. Nurmikon pinta rikotaan ennen uutta kylvöä.
2. Tarvittaessa nurmikolta haravoidaan sammal ja kuollut kasviaines pois ennen uuden mullan levitystä.
2. Tarvittaessa nurmikolta haravoidaan sammal ja kuollut kasviaines pois ennen uuden mullan levitystä.
3. Puutarhan Musta Multa sisältää ravinteita ja kiihdyttää pieneliötoimintaa.
3. Puutarhan Musta Multa sisältää ravinteita ja kiihdyttää pieneliötoimintaa.
4. Uuden mullan levitys paikattaviin kohtiin.
4. Uuden mullan levitys paikattaviin kohtiin.
Biolan Puutarhan Musta Multa
Biolan Puutarhan Musta Multa

Villen nurmikon kunnostus

Villen nurmikon kunnostus

Kahdeksan vuotta sitten valmistuneen talon nurmikko on pääosin hyvässä kunnossa, mutta nyt korjataan muutama pieni kauneusvirhe. Ville esittelee etupihalta paljaita kohtia, joissa ei kasva lainkaan nurmikkoa. Takapihalla ilmalämpöpumpun asennusporukan jäljiltä maahan on jäänyt traktorin jäljet ja kasa savea.

– Meillä ei kalenteroida aikaa pihan hoitoon. Leikkaan nurmikon kerran viikossa, mutta muuten emme puutarhanhoitoa juuri harrasta.
Biolanin Riikka lupautui auttamaan nurmikon kunnostuksessa.

Etupihan laikut, joissa ei kasva lainkaan nurmikkoa, kylvetään uudelleen. Ville ajaa paljaat laikut nurmikon ilmaajalla.
– Olemme aikaisempinakin kesinä vuokranneet pystyleikkurin ja ilmanneet nurmikon kerran vuodessa. Se estää sammalen kasvua ja nurmikko säilyy hyvässä kasvussa.

Kohtiin, josta maan pinta on rikottu, levitetään kerros uutta multaa. Puutarhan Musta Multa on valmistettu kompostoimalla ja siksi siinä on mukana paljon pitkävaikutteisia ravinteita ja maaperälle hyödyllisiä pieneliöitä. Kun nurmikon kasvualustan pieneliötoiminta on vilkasta, juuristoalueen multa säilyy ilmavana ja pieneliöt myös hajottavat leikkuujätteen nopeasti.
Uusi multa tasataan haravoimalla ja se painetaan tiiviiksi jaloin polkemalla. Ville ripottelee mullan pinnalle siemenet. Siemenet sekoitetaan vielä haravalla kevyesti pintamultaan ja mullan pinta tiivistetään uudelleen.

Iltapäiväksi on luvassa sadetta, joten kylvöstä ei nyt kastella. Paikatut kohdat tulisi pitää kosteina koko itämisen ajan. Jos ei sada, tarvitaan säännöllistä kastelua.

Takapihalla oleva savikasa poistetaan ja sen paikalle kylvetään uusi nurmikko. Talon pohjoispuolella on myös hieman sammalta. Se poistetaan nurmikon ilmaajalla. Sammalen poiston jälkeen nurmikolle levitetään katteeksi ohut kerros Puutarhan Mustaa Multaa. Multa levitetään voimakkaasti haravoimalla, jolloin se painuu tasaisesti nurmiheinien tyvialueelle.

Riikka kehottaa Ville vielä lopuksi lannoittamaan koko nurmikon. – Sehän vaan sopii, jääkiekossakin hoidin aina paskaisimmat hommat!

Kuvagalleria1

Kun nurmikko on hyvässä kasvussa, se on voimakkaampi kamppailussa myös rikkakasveja vastaan. Biolanin Nurmikkolannoitteessa on mukana myös kalkki, joten erillistä ylläpitokalkitusta ei tarvita. Nurmikkolannoite sisältää neljää erilaista orgaanista typpilähdettä, joista ravinteet vapautuvat vähitellen nurmiheinien käyttöön. Biolan Nurmikkolannoitteella kertalannoitus keväällä riittää, joten se sopii loistavasti myös kiireisemmän kotipuutarhurin lannoitteeksi!

Ville on tyytyväinen, kun pihanurmi on elvytetty.
– Alussa selkä tuntui kipeältä, mutta nyt se on vertynyt eikä tunnu missään! Tässähän tuli samalla tehtyä aamutreeni. Ja tämähän oli paljon mukavampaa hommaa kuin osasin edes odottaa!


Lue lisää aiheista