Ville Nieminen kompostoi Biolan Pikakompostorilla - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Ville Nieminen kompostoi Biolan Pikakompostorilla

Ville Nieminen kompostoi Biolan Pikakompostorilla

Ville Nieminen kiinnostui kompostoinnista, kun perheen roska-astia täyttyi nopeasti ja jäteauto vieraili pihassa tiuhaan. Tässä vaiheessa kaikki roskat menivät samaan astiaan, myös biojätteet.

Kerrostalossa asuvat ystävät olivat kertoneet kuinka kätevää on, kun osa lajitellaan erikseen hyötykäyttöön. Niinpä Niemisten perhe päätti alkaa lajitella biojätteet erikseen ja osti viisi vuotta sitten Biolan Pikakompostorin.

Meillä laitetaan paljon ruokaa. Myös kahvin suodatinpusseja ja hedelmänkuoria kertyy runsaasti. Kompostoimalla säästämme jätelaskuissa, kun jäteastiaa ei tarvitse enää tyhjentää niin usein.

Ensin ajattelimme viedä kompostorin mökille, mutta sitten tajusimme, että täällä kaupungissahan me enemmän olemme ja täällä sitä biojätettä syntyy. Viikossa meillä kertyy noin viisi litraa kompostoitavaa.

Noin kolmasosa kotitalouden sekajätteestä on biojätettä. Pientaloissa kompostointi on suositeltavin tapa käsitellä talouden biojätteet. Pientaloissa on yleensä myös piha, jossa voidaan hyödyntää kompostoinnista syntyvä arvokas maanparannusaine, kompostimulta.

Meillä kompostorista syntyvä multa levitellään puskien juurelle. Komposti on hyvää tavaraa lannoitukseen ja sopii kyllä melkein mihin vaan.

Pikakompostorista tyhjennettävä komposti on puolivalmista. Sitä voi käyttää katteeksi maan pinnalle: puiden, pensaiden tai perennojen juurelle. Sopiva katekerros on 2–5 cm.

Ville Nieminen kompostoimassa Biolanin pikakompostorilla
Ville Nieminen käyttää kompostimultaa katteena pensaiden juurella.


Lue lisää aiheista