Tuulimylly nousee - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Tuulimylly nousee

Tuulimylly nousee

Tuulimylly nousee

5.6.2012

Se pyörii sittenkin!

Mikään ei mene niin kuin elokuvissa. Tai riippuu varmaan elokuvasta. Viime kirjoituksen aikoihin oli ajatus, että viikko vielä sähkötöihin ja kaikki on kunnossa. No, ei se niin helppoa ollutkaan. Vielä löytyi ikään kuin puuntakaa yksi syy, jolla asia lykkääntyi. Viimeiseen liittämiseen käytettävän kytkimen ohjelmointiin jouduttiin odottamaan yli viikon ajan Olkiluodosta miestä tekemään puolen tunnin operaatio. Ja kuin kruunuksi vielä tämän päälle saimme tiedustelun viranomaistaholta, että kai te sitten olette rekisteröityneet sähköverovelvolliseksi. Elikkä maksamme veroa siitä, kun valmistamme itse itsellemme sähköä.

Nyt ei kuitenkaan enää tarvitse vastailla jokaisen tutun vastaantulijan kyselyyn, kuten puolen vuoden ajan on tapahtunut, että ”Milloin se sitten on valmis ja pyörii?”.

Nyt se pyörii! 05.06. klo 20.30 suoritimme lopullisen käyttöönoton. 

Käyttämällä tuulivoimaa pystymme pienentämään oleellisesti valmistamiemme ympäristötuotteiden hiilijalanjälkeä. Se on meille iso askel sillä tiellä, jota haluamme kulkea kohti pienempipäästöistä tuotantoa ja kohti pitkäikäisiä, kestävän kehityksen mukaisia tuotteita. Näin voimme auttaa ympäristökuormituksen pienentämisessä ihmisen arkielämässä. 

Nyt voimme keskittyä seuraavaan askeleeseen.

16.5.2012

Muodollisesti valmis

Meillä oli tänään melko mielenkiintoinen päivä. Tuulimyllyn konehuone ja siivet saatiin asennettua paikoilleen ilman pienintäkään vastoinkäymistä hyvän sään vallitessa. Pelkän sään ansiota tämä ei tosin ollut, vaan homman hoitaneet pystyttäjät osoittivat todellista ammattitaitoa suoriutumalla varsinaisesta ”palojen” nostoista ja kiinnityksestä kahdessa tunnissa. Lisäksi hoidettiin hieman turistiliikennettä maanpinnan ja konehuoneen välillä,  jotta saatiin lehtikuvaajille oikeanlaiset kuvakulmat. Suoritettiinpa 55 metrin korkeudessa radio- ja TV -haastattelukin nostokorissa keikkuen ja lähetys tuli tietenkin suorana.

Nyt myllymme ulkoinen olemus on lopullinen. Voisi kai sanoa, että muodollisesti pätevä, mutta vain muodollisesti, sillä sähköä syntyy vasta ensi viikolla. Kytkennät vievät hieman aikaa. Kaapelit ovat todella sitä luokkaa, että kyseessä ei ole mitkään normaalit sokeripalaliitännät.

Vaikka jääkiekossa olikin välipäivä, niin meillä oli suuren urheilujuhlan tuntua. Projektin päävastuun kantajatkin, tuotantojohtaja Tomi Ojanen ja projektipäällikkö Jussi Ijäs, olivat jo varovaisen huojentuneen oloisia.

Kuvagalleria1

10.5.2012

Yhä ylös yrittää…

Asiat etenevät. 8.5. saimme asennettua pari palaa lisää eli ”toisen ja kolmannen kerroksen”. Touhu alkoi jo olla aika huiman tuntuista, kuten kuvista näkyy.

Ensi maanantaina, 14.5. nostetaan konehuone ja potkurin lavat paikoilleen. Sitä ennen sähköasentajat tekevät omia manööverejaan, kiinnitetään tasoituspainoja, nostetaan 10 m³ betonimassaa ylimmän putken sisäkuoreen ja kiinnitetään lavat potkurinapaan. Näillä näkymin sähköä syntyy ensi viikon lopussa. Palataan asiaan.

Kuvagalleria2

3.5.2012

Pitkän odottelun jälkeen tuulimyllyprojektimme on jälleen myötätuulessa. Lupaprosessi on onnellisesti takana.

Kun teimme päätöksen nostaa myllyn korkeutta 20 m, alkoi vastatuuli – vai pitäisikö sanoa seesteinen ja tyyni aika – kun ei tapahtunut mitään. Myllyn perustukset odottivat päälle asennettavaa korotuspalaa noin vuoden. Olimme sopineet ”asiantuntija-” ja suunnitteluyrityksen kanssa projektin hoitamisesta. Asiantuntemusta saattoi olla, mutta projektiaikataulun hallintaan sitä ei riittänyt.

Nyt on kuitenkin odotettu jatkokappale saatu asennettua ja se odottaa kiinnityspulttien kiristystä. Kiristyksen jälkeen pääsevät asentajat pitkään odottamaansa pystytystyöhön.
Tämän hetken aikataulun (en muista enää, monesko versio) mukaan loppuosa pystytetään viikon 19 alussa.

Kuvagalleria3

 


Lue lisää aiheista