Tomaatin ja pesusienikurkun ruukutus - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Tomaatin ja pesusienikurkun ruukutus

Tomaatin ja pesusienikurkun ruukutus

Tomaatin ja pesusienikurkun ruukutus

Jos tomaatit venähtävät taimikasvatuksen aikana, ne voidaan ruukutusvaiheessa istuttaa entistä syvempään.Osa varresta saa peittyä multaan, mutta sirkkalehtien on hyvä jäädä mullan pinalle. Tomaatti muodostaa jälkijuuria koko sille varren osalle, joka jää mullan sisään.

Taimet kastellaan ennen ruukutusta. Näin juuripaakku lähtee helpommin irti lokerikosta ja se pysyy koossa.

Ruukutukseen soveltuu esimerkiksi Turvemulta tai Istutusmulta. Jos käyttää ruukutusvaiheessa hienojakoista multaa tai tavallista kukkamultaa, voi mullan ilmavuutta lisätä sekoittamalla mullan joukkoon esimerkiksi perliittiä. 

Jo istutusvaiheessa tomaatin ruukkuun voi lisätä varastolannoitteen. Varastolannoitettuja taimia saa kastella pelkällä vedellä eikä lannoitusta tarvitse muistella. Varastolannoitteeksi soveltuu Biolan Luonnonlannoite, Biolan Kanankakka ja Biolan Yrtti-lannos. Ruukun toiseen reunaan tehdään pohjaan asti ulottuva kolo, johon lannoite annostellaan. Lannoitteen päälle laitetaan aina kerros multaa.

 

Kuvagalleria1
  • Maito- ja mehutölkeistä saa hyviä kierrätysruukkuja. Ei tarvitse pelätä kasvitauteja ja käytön jälkeen ne voi vielä polttaa. Ikkunalaudalla ne ovat käteviä myös siksi, etteivät tarvitse tassia alleen. Muistathan kuitenkin varoa liikakastelua!
  • Jos tuntuu, että taimi on lujasti kiinni kylvölokerikossa, nosta sitä varovasti lehdistä.
 
Lue näiden taimien aikaisemmat vaiheet:

 

 


Lue lisää aiheista