Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Puutarhan Talvisuoja auttaa perennoja, ruusuja ja arkoja köynnöksiä selviytymään talven pakkasista, viimasta ja kuivattavasta kevätauringosta.
Puutarhan Talvisuoja auttaa perennoja, ruusuja ja arkoja köynnöksiä selviytymään talven pakkasista, viimasta ja kuivattavasta kevätauringosta.

Suojaa arat perennat ja köynnökset Talvisuojalla

Biolan Puutarhan Talvisuoja on turvetta, joka suojaa monivuotisia kasveja tuulelta, pakkaselta ja auringolta.

Suojaa arat perennat ja köynnökset Talvisuojalla

Biolan Puutarhan Talvisuoja on turvetta, joka suojaa monivuotisia kasveja tuulelta, pakkaselta ja auringolta.

Osa perennoista, köynnöksistä ja jaloruusuista kasvaa täällä Suomessa menestymisensä äärirajoilla. Lumipeite suojaa kasveja viimalta, pakkaselta ja kuivattavalta kevätauringolta. Mutta mitä jos ei ole lunta?

Biolan Puutarhan Talvisuoja on turvetta, joka suojaa monivuotisia kasveja tuulelta, pakkaselta ja auringolta. Puutarhan talvisuojaa levitetään kasvien tyvialueelle 10–20 sentin kerros.

Levitä Puutarhan Talvisuoja maan pinnan jäädyttyä

Oikea aika Talvisuojan levitykselle on sitten, kun maan pinta on jo ehtinyt jäätyä. Jos kasvit peitetään heti syksyllä, altistuvat ne erilaisille kasvitaudeille. Jos talvehtimissuojaksi tarkoitettu kate tai peite laitetaan sulaan maahan, maa pysyy kauemmin sulana ja houkuttelee myös jyrsijöitä kasvien tyvelle. Siksi suojat laitetaan paikoilleen vasta maan pinnan jäädyttyä.

Perennojen suojaamiseen riittää noin 10 cm paksuinen kerros Puutarhan Talvisuojaa.  Perennat kannattaa leikata vasta keväällä, niin ne talvehtivat paremmin. Ikivihreille perennoille pahin uhka on kuivattava kevätaurinko. Kun maa on vielä jäässä ja aurinko alkaa paistaa, kasvit eivät saa maasta vettä. Siksi versot kuivettuvat helposti. Ikivihreillä talvisuojan annetaankin olla paikoilla niin kauan, kunnes maa on sulanut.

Arat köynnökset, kuten ruusut ja jalokärhöt, kannattaa mahdollisuuksien mukaan laskea maahan ja peittää siinä 20 cm kerroksella Puutarhan Talvisuojaa.

Ruusuille Puutarhan Talvisuojaa levitetään noin 20 cm kerros. Ruusuista leikataan syksyllä vain kukkalatvat ja varsinainen leikkaus tehdään vasta keväällä. Talvisuojan alla versot talvehtivat vihreinä.

Keväällä Puutarhan Talvisuoja kerätään kasvien juurelta, kun lumi on sulanut. Ikivihreiden perennojen päältä Puutarhan Talvisuoja poistetaan vasta maan sulamisen jälkeen. Puutarhan Talvisuojan voi kompostoida tai käyttää sellaisenaan maanparannusaineena.

 

Kuvagalleria1

 

 

 


Aiheeseen liittyviä tuotteita

Biolan Puutarhan Talvisuoja

Biolan Puutarhan Talvisuoja on tarkoitettu kylmänarkojen kasvien, kuten ryhmäruusujen, jalokärhöjen ja perennojen, talvisuojaukseen. Talvisuoja hidastaa maan...

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Rakenna puutarhaan jänisaita ja varjostuskehikot

Loka-marraskuussa on hyvä hetki valmistella aidat hedelmäpuiden ympärille ja tukikehikot ikivihreiden kasvien varjostukseen. Aitaa hedelmätarha ...

Talvinen puutarha

Monivuotiset kasvit talvehtivat pakkasia paossa lumivaipan alla. Lumen alla myyrät saattavat kaivella käytäviään ja hankien päällä jänikset kurkottelevat kohti...

Taimikasvatuksella aikaistamaan kasvukautta

Taimikasvatus on keino pidentää kasvukautta. Suomen kesä on niin lyhyt, etteivät kaikki meillä viljeltävät vihannekset ehtisi tuottaa satoa tai kukat kukkia...

Vinkit talvikompostointiin

Kompostin lämpö syntyy kompostin pieneliöiden hajottaessa tuoretta jätettä. Kauttaaltaan hyvin lämpöeristetyssä kompostorissa, Biolan Pikakompostori...