Sipulin sadonkorjuu - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Sipulin sadonkorjuu

Sipulin sadonkorjuu

Kelta-, ryväs-, puna-, hopea- ja valkosipulit on aika nostaa maasta, kun naatit ovat tuleentuneet eli alkaneet kellastua ja kaatuilla.

Sipulin sadonkorjuu

Kelta-, ryväs-, puna-, hopea- ja valkosipulit on aika nostaa maasta, kun naatit ovat tuleentuneet eli alkaneet kellastua ja kaatuilla.

Sipulit nostetaan maasta poutasäällä. Ne voi jättää päiväksi kuivahtamaan aurinkoon, jotta mullat on helppo karistella pois. Päivän päätteeksi sipulit nostetaan katokseen tai räystään alle kuivumaan. Älä katkaise vielä naatteja, vaan kierrä sipulit naateistaan narulle.

Noin viikon kuluttua on aika nostaa sipulit sisälle. Paras kuivatuslämpötila olisi 25–35 astetta, mutta myös huoneenlämpö kelpaa. Sipulien annetaan kuivua niin kauan, että kaulaosa on kuivunut umpeen. Yleensä noin kolmen viikon kuluttua kaulaosa ja naatit ovat täysin kuivuneet, ja naatit voidaan irrottaa käsin kiertämällä. Kierretty kaulaosa estää sipulin nahistumista. 


Sipulien varastointi

Hyvin kuivuneet sipulit säilyvät hyvin. Paras varastointipaikka on kuiva ja viileä, mutta myös huoneenlämpö kelpaa. Jos sipulien joukossa on paksukaulaisia tai hyvin pieniä supuleita, ne kannattaa käyttää ensimmäiseksi. Sipulit voi myös pikkoa ja pakastaa, jolloin niitä on helppo ja nopea käyttää ruuanvalmistuksessa.

Kuvagalleria1

 


Lue lisää aiheista