Siimapuistossa nautitaan kesästä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Siimapuistossa nautitaan kesästä

Siimapuistossa nautitaan kesästä

Siimapuiston päiväkodin kesä on pullollaan touhua, laulua, naurua ja iloista mieltä. Pian nautitaan sadosta.

Siimapuistossa nautitaan kesästä

Siimapuiston päiväkodin kesä on pullollaan touhua, laulua, naurua ja iloista mieltä. Pian nautitaan sadosta.

Mistä on Siimapuiston päiväkodin kesä tehty? Puutarhan hoidosta, lasten naurusta, iloisista lauluista, marjojen maistelusta ja kukkien väriloistosta. Niistä on Siimapuiston kesä tehty.

Kesä Siimapuistossa on pullollaan touhua ja tohinaa, laulua, naurua ja iloista mieltä. Helteet hellivät puutarhaamme monia viikkoja, joten kasteluhommia on riittänyt. Lasten istutukset kasvavat hyvää vauhtia ja kasvulavamme kukoistavat. Pikkupuutarhurit ahertavat lähes päivittäin puutarhassamme mm.  kastellen, kitkien, harventaen ja maistellen oman maan herkkuja.

"Mä tykkään eniten mansikoista ja herneetkin on hyviä." (tyttö 4 v)  

Ensimmäisiä maistiaisia sadostamme pääsimme nauttimaan myös erilaisten leipomusten muodossa, kun lapset keräsivät puutarhastamme raparperia ja valtasivat keittiön. Jauhot pöllyten pikku leipuriemme touhutessa valmistui herkullinen raparperipiirakka, joka hyvin äkkiä katosi lasten suihin.  

"Me saatiin sekottaa ja laittaa ne raparperit ihan ite. Ja kohta me syödään ihan kaikki!" (tyttö 3 v)

Myös lähimetsämme tuotti runsaan määrään iloa metsäretkillämme, kun pääsimme herkuttelemaan metsän antimilla. Metsän tarjoamat mustikat päätyivätkin hyvin nopeasti parempiin suihin. Kun suut sinisinä palasimme päiväkodille, ei kenellekään jäänyt epäselväksi, että mitä herkkuja olimme retkellä nauttineet.  

Metsä tarjoaa kesäisin rajattoman määrän leikkimahdollisuuksia ja tutkittavaa. Retkireput selässä ja eväät mukana marssimme metsän mutkittelevia polkuja pitkin omalle metsäpaikallemme.   

"Me mennään metsäretkelle melkein aina. Siellä on kivaa, kun syödään eväitä ja kiivetään puuhun ja saadaan kattoa kiikareilla." (poika 4 v)

Istutusten hoidon lisäksi käymme puutarhassa päivittäin mm. laulamassa, pitämässä satutuokioita, pelaamassa mölkkyä ja leikkimässä erilaisia perinneleikkejä.

"Täällä on kiva pelata polttopalloa, kun mä oon hyvä siinä." (poika 3 v)
"Mä tykkään, kun saadaan keppihepat ja leikitään niillä" (tyttö 3 v)

Kuumina hellepäivinä puutarhan täytti myös suuri ja märkä taistelu: Vesisota. Vesipyssyt ladattuina ja hymyt valmiiksi huulilla käytiin hurja taistelu puutarhan herruudesta. Veden roiskuessa ja koko puutarha miltein tulvillaan vettä, lasten ylivoimainen liittoutuminen aikuisia vastaan tuotti pikkusotureille lopulta voiton. Litimärät sotilaat tuulettivat voittoaan, josta aikuiset saavat kuulla vielä pitkään.  "Tänään ei tartte enää mennä suihkuun." (poika 6 v)

Puutarhamme tarjoaa paljon mahdollisuuksia, ja yhdessä kaikenkokoisten ja ikäisten puutarhureiden kanssa jatkamme sen hoitoa ja jäämme innolla odottamaan sadonkorjuujuhlaa.

Kuvagalleria1


Tiina Martikainen
 


Lue lisää aiheista