Savvoon kieltä ossoova iloinen aluepäällikkö - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Pekka Heikkinen ja Biolanin kukko tai kana messuilla vuonna 1991.
Pekka Heikkinen ja Biolanin kukko tai kana messuilla vuonna 1991.

Savvoon kieltä ossoova iloinen aluepäällikkö

Savvoon kieltä ossoova iloinen aluepäällikkö

Lupsakaksi savolaiseksi tituleerattu Itä-Suomen aluepäällikkö Heikkisen Pekka tuntee myyntikentän kuin omat taskunsa. Aluepäällikön työnkuvaan kuuluu niin oman alueen myynnin ja markkinoinnin hoitaminen, ennakkotilausten tekeminen, myymälöiden henkilöstön koulutus kuin erilaisten materiaalien toimittaminen kauppoihin. Syksyllä kauppoihin postitetaan tuotekuvastot, minkä jälkeen aluepäällikön kunnianhimoisena tavoitteena on kiertää kaikki alueen kaupat jouluun mennessä. Hiljaisena aikana Pekka hoitaa myös ammattipuolen Novarbo-tuotteiden myyntiä puutarhoille.

Vuosi 2017 on Pekan sanojen mukaan varsinainen juhlavuosi, sillä hän täyttää itse pyöreitä vuosia, Suomi juhlii 100-vuoden itsenäisyyttä, ja Pekasta tulee mahdollisesti myös ukki.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Suunnittelen yleensä perjantaisin seuraavan viikon reitin ja soittelen silloin tapaamisajat. Pyrin sopimaan 3–5 tapaamista päivälle, joten alkuviikko menee kierrellessä kaupoissa, tarvittaessa käyn myös perjantaina. Menen puotiin ostajan luo ja tutkimme, mitä on varastossa ja katsomme tilastot, miten tavara on liikkunut. Näiden pohjalta sitten tehdään tilaus ja sovitaan markkinointi, esimerkiksi tempaukset tai kaupanavauspäivät.

Työ on psykologista hommaa siinä mielessä, että tunnen suurimman osan kauppiaista jo parinkymmenen vuoden ajalta, joten usein tietää jo etukäteen, mitä kauppias sanoo seuraavaksi. Useimmiten hintaa pitäisi saada alemmas, se on selvä. Kauppa on mennyt keskusliikejohtoisemmaksi, joten fyysistä kaupantekoa on nykyään vähemmän. Hoidan myös reklamaatioita ja vaihdan rikkimenneet tavarat. Työssä hienointa on se, kun saa ison kaupan tehtyä tai ratkaistuksi jonkin asiakkaan tai kauppiaan ongelman, siitä jää molemmille hyvä mieli.

Hauskin työpäiväsi tai muistosi Biolanilla?

Kerran piti lähettää asiakkaalle Kukanpesä-niminen tuote malliksi. Olin aamulla pakannut sen, ja Matkahuollossa työntekijä kysyi osoitelappuun paketin sisältöä. Kerroin sen sisältävän Kukanpesiä, mistä työntekijä sitten kiinnostui kovasti ja kyseli, voinko näyttää, miten niitä kukkia pestään.

Oli myös eräs maatalouspuolen tuottaja, jolle myin Altakastelumultaa. Hän katsoi saldot tietokoneelta ja liekö nimi ollut väärin kirjoitettu vai mitä, mutta viiden vuoden ajan hän joka kerta tilasi Askartelumultaa.

Sattui näitä meidänkin firmassamme. Entisaikaan soitonsiirrot piti tehdä näppäilemällä puhelimesta haluttu numero ja eräässä palaverissa Jalavan Anssi näppäili vahingossa yhden numeron väärin. Myöhemmin soittivat Kokemäen Grilliltä, että tänne tulee näitä Jalavan Anssin puheluita

Vinkkisi työssä jaksamiseen?

Raittiiseen ilmaan ulos kun lähtee, niin saa parhaiten työtä koskevat ajatukset pois mielestä. Kesällä harrastan puutarhanhoitoa ja mökkeilyä, talvella käyn jonkin verran laskemassa mutkamäkeä Kasurilan laskettelurinteessä. On minulla yksi pahe: uhkapelit, kuten Toto ja Ravit. Siinä kun katselee hevosia ja lyö vetoa, niin eipä tule penniäkään, mutta työasiat kyllä unohtuvat ja pää tuulettuu. Huumori, mukavat asiakkaat ja Biolanin keksimät hyvät tuotteet – niiden avulla jaksaa.

Kenet haluaisit seuraavaksi esittelyyn?

Tuotepäällikkö Tero Kerttulan, meillä on pitkä yhteinen historia. Haluaisin kysyä, kummanko firman mies se nykyään on, Biolanin vai Novarbon.
 


Lue lisää aiheista