Puutarhaharrastus sytyttää tosiharrastajan ja fiilistelijän - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Puutarhaharrastus sytyttää tosiharrastajan ja fiilistelijän

Puutarhaharrastus sytyttää tosiharrastajan ja fiilistelijän

Tutkimme millaisia puutarhaharrastajia ja mullaostajia suomalaiset ovat. Tulosten perusteella puutarhanhoito voidaan nähdä elämäntapana, rakkaana harrastuksena tai fiilistelynä.

Puutarhaharrastus sytyttää tosiharrastajan ja fiilistelijän

Tutkimme millaisia puutarhaharrastajia ja mullaostajia suomalaiset ovat. Tulosten perusteella puutarhanhoito voidaan nähdä elämäntapana, rakkaana harrastuksena tai fiilistelynä.

Oma piha, parveke tai mökki on suomalaisille tärkeä paikka, jossa halutaan viettää aikaa ja nauttia sen kauneudesta. Kaksi kolmasosaa suomalaisista pitää kotinsa pihaa tai parveketta toisena olohuoneenaan ja jopa noin 70 prosenttia haluaa panostaa kotinsa ulkotiloihin ja tehdä niistä mahdollisimman viihtyisiä. Tämä selviää tekemästämme kuluttajakyselystä*. 

Elämäntapapuutarhuri kasvattaa monipuolisesti ja suosii ekologisuutta

Elämäntapapuutarhurille puutarhanhoito on enemmän kuin pelkkä harrastus. Hän kasvattaa monipuolisesti niin puutarhassa, kasvihuoneessa, parvekkeella kuin sisätiloissakin. Myös kasvatettavien kasvien kirjo on elämäntapapuutarhurilla laajaa ja muita ryhmiä todennäköisemmin hän kasvattaa myös syötäviä kasveja.

Elämäntapapuutarhuri on valmis näkemään vaivaa kasvattamisen ja puutarhan hoidon eteen. Hän käyttää monipuolisesti erilaisia puutarhatuotteita, myös erikoistuotteita, ja suunnittelee ostoksensa huolella. Tämä tosiharrastaja ostaa multaa erilaisiin käyttötarkoituksiin ja kiinnittää huomiota puutarhatuotteiden ekologisuuteen ja kotimaisuuteen. 

Elämäntapapuutarhurille puutarhaharrastus näkyy vahvasti myös ekologisena ajatteluna. Omassa puutarhassa halutaan tukea luonnon monimuotoisuutta ja puutarhatuotteita hankitaan luonnonmukaisen kasvattamisen näkökulmasta. Elämätapapuutarhuri myös kompostoi useimmiten omat biojätteensä. 

Elämäntapapuutarhuri on yleisimmin nainen ja kokee puutarhanhoidon tärkeäksi vapaa-ajan viettotavaksi sekä kokee vahvasti puutarhansa olevan kodin toinen olohuone. 

Kuvagalleria2

Aktiivinen harrastaja kasvattaa omalla pihalla ja mökillä

Aktiivinen harrastaja kokee puutarhanhoidon tärkeäksi harrastukseksi ja haluaa panostaa kotinsa ulkotiloihin. Häntä voisi kuvata arjen viherpeukaloksi, jolla on kokemusta puutarhanhoidosta ja kasvattamisesta monipuolisesti. 

He myös kuluttavat keskimääräistä enemmän rahaa puutarhatuotteisiin ja käyttävät multaa eri käyttötarkoituksiin monipuolisesti niin sisätiloissa kuin puutarhassakin. 

Ekologiset asiat ja esimerkiksi luonnonmukainen kasvattaminen kiinnostaa, mutta ei korostu niin vahvasti kuin elämäntapapuutarhurilla. 

Aktiivinen harrastaja on useimmiten yli 55-vuotias nainen tai mies, joka asuu kahdestaan puolisonsa kanssa, hänelle on myös muita ryhmiä todennäköisemmin mökki käytössään. 

Fiilistelijä haluaa kaunista helposti 

Fiilistelijä elää ruuhkavuosien aikaa, sillä hän on useimmiten 35-55 -vuotias ja kotona asuu myös lapsia. Luonnollisesti tässä elämänvaiheessa aikaa harrastuksille jää vähemmän ja myös puutarhanhoitoon ei löydy välttämättä aikaa ja kiinnostusta niin paljon kuin aktiivisemmilla harrastajilla. 

Fiilistelijä haluaa kasvien hoidon olevan helppoa ja hän todennäköisesti suosii myös helppokäyttöisiä tuotteita ja hankkii niitä suuremmin suunnittelematta. Fiilistelijä arvostaa kauneutta ympärillään ja viettäisi mielellään aikaa puutarhassa perheen ja ystävien kanssa. 

Kipinä puutarhanhoitoon on olemassa ja fiilistelijä nähdään potentiaalisena puutarhaharrastajana, kun siihen on enemmän mahdollisuutta panostaa. 

Kuvagalleria1

Satunnainen mullanostaja ei harrasta puutarhanhoitoa 

Satunnainen mullanostaja ei ole kiinnostunut puutarhanhoidosta. Siihen ei ole joko aikaa tai kiinnostusta juurikaan. Puutarhapuuhia tehdään satunnaisesti tai silloin, kun se on välttämätöntä, mutta tämä ryhmä ei suhtaudu puutarhanhoitoon intohimoisesti.

Satunnainen mullanostaja hankkii  multaa melko spontaanisti ja ostaa sitä yleisemmin päivittäistavarakaupasta muiden ostosten yhteydessä. Tässä ryhmässä korostuvat yksinasuvat miehet. 

 


Lue lisää aiheista