Puolukka-valkosuklaakakku - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Piece of cake
Piece of cake
Puolukka
Puolukka
Resepti Maku
Resepti Maku

Puolukka-valkosuklaakakku

Puolukka-valkosuklaakakku

Nyt kun puolukka-aika on parhaimmillaan, saa tässä metsästä helposti löytyvästä herkusta vaikka mitä kivaa aikaiseksi. Uusimmasta Maku-lehdestä bongasin ohjeen, jossa puolukan kirpeys yhdistyy lempeään valkosuklaaseen. Oli ihan pakko kokeilla. Ja oli kyllä niin hyvää, että jaan tällä kertaa reseptin täällä sellaisenaan. Kannattaa kokeilla – tämä kahvipöydän sesonkiherkku valmistuu sekoittamalla, onnistuu siis vähemmänkin leipomista harrastaneelta varmasti!

Tarvitset:
  • 150 g voita
  • 200 g kermaviiliä
  • 3 munaa
  • 130 g valkosuklaata
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 200 g puolukoita
 
Tee näin:
  1. Voitele ja korppujauhota 2 l rengasvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen voisulan joukkoon.
  3. Rouhi valkosuklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Kaada voi-kermaviiliseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolukat taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
  5. Lusikoi taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti 10 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille.

Voit halutessasi koristella kakun täysin jäähtyneenä sulatetulla valkosuklaalla.

 


Lue lisää aiheista