Pekan muistelmat: Markkinointia yli 40 vuotta sitten - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Pekan muistelmat: Markkinointia yli 40 vuotta sitten

Pekan muistelmat: Markkinointia yli 40 vuotta sitten

Pekan muistelmat: Markkinointia yli 40 vuotta sitten

Nyt puhumme myynninedistystoimenpiteiden toteuttamisesta joskus vuonna 1974…1975.

Kuten aikanaan tuotekehitys ja asiakaslahjat, myös myynnin lisäämisen hommelit kehiteltiin omasta päästä ja omin voimin, jos vaan mahdollista.  Oma työhän ei maksanut mitään.

Muutamiin alan näyttelyihin osallistuttuamme totesimme standimme kaipaavan vähän ehostusta ja väriä seinilleen.  Itse tekstatut laput ja plakaatit henkivät  vaikutelmaa, kuin olisimme osallistuneet mielenosoitukseen Vietnamin sotaa vastaan.

Jotakin väriä piti saada.  Valokuvasuurennokset ja julisteet olisivat poikaa.  Jostain syystä otokset omalla  CocaCola-kameralla eivät suurennettuinakaan näyttäneet oikein hyviltä.  Jopa meidän silmiimme paistoi lievä amatöörimäisyys.  Ei niissä kyllä juuri mitään muuta merkittävää ollutkaan.

Jouduimme kääntymään kalliin ammattivalokuvaajan (Jaakko Ojala, Köyliö) puoleen.  Ostamaan kaupasta hintavia vihanneksia ja kukkasia.  Kustannustehokkuuden lisäksi myös naiskauneus oli päivän sana.  Ja se piti ehdottomasti olla halpaa, koska ennakko-odotusten mukaan valokuvaajan lasku saattoi olla mitä vaan.  Tässä kohtaa en varmaankaan voi liikaa korostaa, että sillä halpuudella  tarkoitettiin nimenomaan hinnaltaan edullista mallia.

Keskiraskaan suostuttelun, vokottelun, vikittelyn,  leuan alta kutittelun, kevyen painostuksen,  kaikkien mahdollisten maanittelujen lupausten ja sitoumusten jälkeen suostui silloinen tyttöystäväni pistämään itsensä peliin.

No, sitten seurasi pitkä ja rasittava kuvauspäivä Köyliöläisen omakotitalon pihamaalla lukuisin uusintaottoineen ja vaihtoehtoineen.  Kallista filmiä tuntui palavan hirvittävästi.

Kaikkien mielestä lopputulos oli kuitenkin erinomainen.  Ojalan Jaakon ammattitaito puri hyvin  ja olimme tyytyväisiä.

Vuosien aikana olen joskus  miettinyt, tuliko se sittenkin kaiken kaikkiaan vähän tyyriiksi.  Toisaalta en ole ihan varma, olenko kaikki nykyiselle vaimolleni silloin lupaamani asiat täyttänyt.

 

Pekka Kariniemi


Pekka Kariniemi muistelee tarinoita, tuotekehitystä ja sattumuksia 1974 perustetun Biolanin yritystaipaleelta. Pekka on ollut Biolanin tuotanpäällikkönä 1974–1978, toimitusjohtajana 1978–2008 ja vuodesta 2008 hallituksen puheenjohtajana.

Lue Biolanin tarina.

 

 


Lue lisää aiheista