Parempi sisäilma aurinkoilmakeräimellä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Parempi sisäilma aurinkoilmakeräimellä

Parempi sisäilma aurinkoilmakeräimellä

Parempi sisäilma aurinkoilmakeräimellä

Ilman vaihtuvuuden puute asunnossa aiheuttaa kosteusongelmia ja huonontaa ilmanlaatua, sillä kosteus altistaa home- ja sienikasvustoille. Ne ovat vahingollisia kalusteille, rakennuksille ja ihmisille.

Huono sisäilma – kotona tai työpaikalla – on epämiellyttävää ja lisää sairastuvuuden riskiä, joka terveystilastojen mukaan on voimakkaassa kasvussa. Joillekin huono ilmanlaatu saattaa tuntua vain poikkeukselliselta ”tunkkaisuudelta” tai ilmetä ylimääräisenä vuotuisena vilustumisena. Toisille huono ilmanlaatu voi aiheuttaa selviä allergisia ja hoitoa vaativia oireita. Home- ja sienikasvustot ovat usein syynä asukkaiden enemmän tai vähemmän näkyvään terveydelliseen oireiluun.

Rakennusten kunto ja terveys

Suurin osa sisäilman laatuongelmista johtuu siitä, että yksinkertaisesti rakennamme ja jälkieristämme entistä tiiviimmin säästääksemme lämmityskuluissa. Samalla unohdamme ottaa huomioon, että asunnon tiiviys merkitsee pienempää ilmanvaihtuvuutta eli suurempaa ilmankosteutta. Yksinkertainen ratkaisu liian korkean ilmankosteuden poistamiseksi on aina ollut ja on edelleen tuulettaminen. Perinteinen tuuletus ikkunoiden, ovien ja tuuletuskanavien kautta vie lämpöä – ja lämpö maksaa yhä enemmän.

Talous ja terveys

Talvisin ja syksyisin tuuletuksen ja ilmankosteuden poiston tarve yksityisasunnoissamme on suurimmillaan. Energian hinta nousee, mikä entistä enemmän lompakoissamme, mikäli tiiviitä asuntojamme tuuletetaan riittävästi tuuletusventtiilien kautta tai pitämällä ikkunoita ja ovia säännöllisesti auki. Samalla monet haluavat myös ympäristösyistä välttää ”harakoille lämmittämistä”.

SolarVenti-aurinkoilmakeräin seinällä tai katolla on yleensä halpa, yksinkertainen ja tehokas keino huomattavasti paremman ilmanlaadun saavuttamiseksi – olipa tavoitteena todellisten terveyshaittojen poistaminen ja lieventäminen tai yleisen päivittäisen epämukavuuden poistaminen. SolarVenti-varaaja merkitsee tuuletusta ilman lämpöhukkaa ja käyttökustannuksia – luontoa rasittamatta. Lähes aina mukana seuraa ilmaista lisälämpöä.

SolarVenti-järjestelmän perustuskulut ovat useimmiten reilusti alle niiden kulujen, jotka aiheutuvat esimerkiksi mekaanisen, lämpöä kierrättävän tuuletuslaitteiston asentamisesta. Materiaalien valinnan ja yksinkertaisen rakenteen ansiosta SolarVenti toimii samalla myös erityisen varmasti ja useita vuosia ilman huoltamista.

SolarVenti esite (pdf)

SolarVenti on testivoittaja. Lue  lisää. 

Lisätietoa: Biolan Ekoasuminen Oy

 


Lue lisää aiheista