Neuvottelutaitoinen hankintapäällikkö - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Neuvottelutaitoinen hankintapäällikkö

Neuvottelutaitoinen hankintapäällikkö

Biolanin henkilöblogissa esittelyssä hankintapäällikkö Mikko Leed

Neuvottelutaitoinen hankintapäällikkö

Biolanin henkilöblogissa esittelyssä hankintapäällikkö Mikko Leed


Mitä yhteistä on lampisirppisammalella, sähköteknisillä laitteilla ja muoviraaka-aineilla? Kaikkia näitä ja laajaa skaalaa muita Biolan Groupin hankintoja hoitaa hankintapäällikkö Mikko Leed, joka on vuosien mittaan päässyt kilpailuttamaan mitä erilaisempia hankintoja. Hankinnoissa korostuvat nykyisin kustannustehokkuuden lisäksi myös yrityksen arvot ja kestävä kehitys, jotka otetaan huomioon toimittajia valittaessa. Mikko on kehittänyt toimintaa suuntaan, jossa samalta toimittajalta voidaan tehdä hankintoja useamman Groupin yrityksen tarpeisiin ja strategisiin toimittajiin luodaan hyvät yhteistyösuhteet. Työssä on myös tärkeää, että oman yrityksen sisällä verkosto ja kommunikaatio toimii, jotta hankinnat saadaan oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Se riippuu hyvin paljon vuodenajasta. Se voi sisältää esimerkiksi ennusteiden tarkistamista ja myynnin tarvelaskenta-ajojen tekemistä, joten L7 ja excelit kuuluvat olennaisena osana työhöni. Nyt kesällä minua ovat työllistäneet vesisammaleen etsintäprojektit ja niiden hoitaminen sammaleen nostamisesta sen kuljettamiseen tehtaalle. Käyn myös toimittajien luona, mikä tarkoittaa, että matkustaminen kuuluu työnkuvaan, sillä toimittajia on ympäri Eurooppaa ja myös kauempana, kuten Kiinassa. Kasvotusten keskustelu varmistaa alihankkijoiden toiminnan kehittymisen. Joskus sopimusneuvottelut ovat tiukkoja, esimerkiksi logistiikkasopimuksista on käyty kovaa vääntöä. Nykyisin tuotteet ovat hyvin kilpailtuja, joten koko hankintaketjussa täytyy olla kilpailukykyiset hinnat.

Hauskin työpäiväsi tai muistosi Biolanilla?

Ensimmäinen työpäivä, kun tulin töihin nuorena poikana silloiseen lähettämöön, on jäänyt hyvin mieleen. Kahvitaukoa vietettiin pienessä huoneessa, joka oli tupaten täynnä äijiä, joista jokaisella oli nortti suupielessä. Täytyi melkein kurkata savun ali, onko siellä ketään, sen verran savua huoneessa oli. Ei tarvinnut omia savukkeita! Pojankoltiaista myös opetettiin talon töihin. Nyt jo eläkkeellä oleva Aulis komensi purkamaan konttia, mistä minulla ei ollut mitään kokemusta, vaikka trukkia olin joskus ajanutkin. Heti ensimmäisiä säkkejä purkaessa kaatui säkillinen kissanhiekkaa maahan, mistä hyvästä työhönopastajalta tuli aikamoisia ärräpäitä. Sitä sitten siivottiin, eli minä nuorena poikana siivosin. Hauskoja muistoja nämä, paljon on ehtinyt tapahtua vuosien aikana. Olen ehtinyt olla talossa vuodesta 1999 asti, jolloin aloitin määräaikaisena työntekijänä lähettämössä mm. vientitoimituksia koordinoiden ja sen jälkeen olen ehtinyt toimia lähettämön esimiehenä, varastopäällikkönä ja logistiikkapäällikkönä ennen nykyistä pestiäni.

Vinkkisi työssä jaksamiseen? 

Jaksaminen tulee yhteisöstä, on mukava tulla töihin. Yrityksen ideologia on lähellä omaa sydäntäni, mikä on itselleni tärkeää ja se on kantanut pitkälle.  Työurani aikana olen oppinut, että ei kannata pelätä virheitä, vaan ne kuuluvat oppimiseen. Ei kysyvä tieltä eksy. On myös mahtavaa, että saa ehdottaa uusia asioita ja tuoda ideoita julki. Vapaa-ajasta pitävät huolen energiset lapset, heidän kanssaan on kivaa viettää aikaa ja matkustella perheen kesken.

Kenet haluaisit seuraavaksi esittelyyn?

Hallinnosta ei ole haastateltu ketään hetkeen, joten seuraava haastateltava voisi olla talousjohtaja Tarja Brandt.
 

Lue lisää aiheista