Lumilautailija Roope Tonteri mökkeilee ekologisesti - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Lumilautailija Roope Tonteri mökkeilee ekologisesti

Lumilautailija Roope Tonteri mökkeilee ekologisesti

Lumilautailija Roope Tonteri mökkeilee ekologisesti

Lumilautailija Roope Tonteri elää kiireistä matkustamisen ja kilpailujen aikatauluttamaa elämää. Suurimman osan ajastaan hän kiertää maailmalla, ja vuodessa on vain pari kolme kuukautta aikaa olla Suomessa. Silloin aika kuluu omalla mökillä. Mökillä Roopen on mahdollista myös toteuttaa ekologista elämäntapaa, joka tuo vastapainoa matkustamiselle ja kilpailemiselle. Pari vuotta sitten valmistunut mökki on tehty pitkälti omin voimin ja mahdollisimman monissa valinnoissa on noudatettu ekologisuutta. Mökki on puurakenteinen, takka ja sauna lämpiävät omasta metsästä peräisin olevilla polttopuilla ja ulkohuussissa on käytössä kompostikäymälä

Mökillä ollessaan Roope Tonteri kalastaa mielellään, ja ruoka valmistuu muutenkin mahdollisimman läheltä peräisin olevista raaka-aineista. Biojätteen lajittelu kuuluu myös asiaan, ja sen määrä onkin yllättänyt Roopen. Tähän asti biojätteet on kompostoitu huussiin kompostikäymälässä, mutta tänä kesänä käyttöön on otettu Biolan Pikakompostori, joka on keittiön biojätteen suunnitteluun tarkoitettu kompostori. 

- Jätteiden kierrättäminen ja kompostointi on tuttua, ja opittu kotona omilta vanhemmilta. Nyt omalla mökillä biojätteiden kierrätys ja kompostointi oli täysin luonnollinen valinta, Roope Tonteri kertoo. 

Muutenkin ympäristötietoisuus on Roopelle luontaista. Kun on koko ikänsä asunut metsän keskellä, luontoa osaa arvostaa, Roope kertoo.  Runsas matkustaminen kasvattaa hiilijalanjälkeä, ja Suomessa ollessaan Roope haluaakin mahdollisuuksien mukaan pienentää tuottamaansa ympäristökuormaa.  

Tulevaisuudessa Roopen toiveena on kierrätyksen ja kompostoinnin lisäksi perustaa omalle mökkipihalle myös puutarha ja rakentaa kasvatuslaatikoita, joissa voisi kasvattaa hyötykasveja omaan käyttöön. 

Roope Tonteri on omassa lajissaan moninkertainen maailmanmestari, ja seuraavaksi hänellä tähtäimessä Etelä-Korean talviolympialaiset 2018. Niihin hän valmistautuu parhaillaan omien sanojensa mukaan ”laskemalla päivä kerrallaan kohti olympialaisia”. 

 

Video: Roope Tonteri valitsi mökkinsä ulkokäymälään Biolan Kompostikäymälän.


Lue lisää aiheista