Laivaonnettomuus, josta tuli kasvisuku - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kuvassa on huonekasveina kasvattettuja tillandsioita. Kasvualustana on korkkitammen kaarnaa. (tekijänoikeus: public domain)
Kuvassa on huonekasveina kasvattettuja tillandsioita. Kasvualustana on korkkitammen kaarnaa. (tekijänoikeus: public domain)

Laivaonnettomuus, josta tuli kasvisuku

Laivaonnettomuus, josta tuli kasvisuku

Tillandsiat ovat trooppinen kasvisuku, joka on nimetty turkulaisen kasvitieteilijän Elias Tillandzin (1640–1693) mukaan. Tillandsiat ovat epifyyttejä, eli kasvavat muiden kasvien oksilla saadakseen enemmän valoa. Niitä myydään myös huonekasveiksi. Suvun nimesi legendaarinen ruotsalainen luonnontieteilijä Carl von Linné tuttavansa Tillandzin mukaan.

Ai mitä tekemistä laivoilla on asian kanssa? Tillandz oli alkuperäiseltä nimeltään Tillander, mutta jouduttuaan merihätään matkalla Turusta Tukholmaan hän vannoi, ettei koskaan astuisi enää jalallaan laivaan. Hän palasi takaisin Haaparannan kautta, ja varmemmaksi vakuudeksi vaihtoi nimekseen ”till landz”, eli ”maitse”. Sekä Tillandz että tillandsiat tuntuvat karttavan vettä, mikä olikin varmaan Linnéllä mielessä, kun hän kasvisuvun nimesi.


Lue lisää aiheista