Kukkaseppeleitä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kukkaseppeleitä

Kukkaseppeleitä

Kukkaseppeleitä

Kukkaseppele tai kukkaköynnös

Poimi sitkeävartisia kukkia luonnosta tai puutarhasta. Hyvän ja kestävän seppeleen tai köynnöksen saat sidottua esim. puna- ja valkoapilasta, voikukista, päivänkakkaroista ja ruiskaunokeista.

 1. Valitse pisin ja paksuvartisin kukka ensimmäiseksi, laita viereen toinen kukka ja kierrä sen varrella ensimmäisen kukan varsi.
 2. Ota seuraava kukka. Aseta kukat aina samalle puolelle ja kierrä seuraavalla kukanvarrella aina kaikki edelliset varret.
 3. Kun seppele yltää pääsi ympärille, sido päät yhteen sitkeällä heinällä, siimalla tai kalastajanlangalla.
 4. Seppele kestää monta päivää, kun kostutat sen yöksi ja laitat muovipussissa viileään paikkaan.
 5. Köynnöstä voit käyttää esim. koristeena juhlapöydässä kiemurtelemassa kattauksen lomassa tai sykkyrällä pöydän keskellä. Voit kokeilla myös kuivattaa seppeleen tai köynnöksen kestokoristeeksi.

Tarvikkeet:

 • sakset
 • narua tai lankaa
 • sitkeitä kasvinosia
 • köynnöstävää kasvia

Nopea seppele

Ellet halua tai ehdi tehdä kukkaseppelettä vanhan tavan mukaan, voit tehdä sen nopeammin kranssitekniikalla. Lopputulos näyttää kutreilla kuitenkin ihan yhtä hyvältä. Tarvitset sitkeitä kasvinosia, esimerkiksi kuunliljojen kukkavarsia, puna- ja valkoapiloita, voikukkia, päivänkakkaroita, tai ruiskaunokkeja. Lisäksi tarvitset köynnöstävää kasvia, kuten murattia, tai maahumalaa ja viimeistelyyn erilaisia kukkia ja luonnonmateriaalia vuodenajan ja oman mieltymyksesi mukaan.

 1. Ota seppeleen saajan päästä mitta ja taivuta sitkeät kasvinvarret sopivan kokoiseksi renkaaksi. Kieputa liitoskohdan ympärille narua niin, että rengasmainen muoto säilyy.
 2. Kieputa köynnöskasvia nyt tämän seppeleen rengasmaisen pohjan päälle niin, että narut ja liitoskohdat peittyvät ja niin, että seppeleestä tulee sopivan muhkean näköinen.
 3. Koristele vihreä seppele nyt erilaisin luonnonkukin, tai perennapenkin aarteilla, työntämällä sopivan kokoisiksi pätkittyjä kukkia seppeleen pohjan kasvinvarsien koloihin.
 4. Nosta kutreille ja kanna ylpeänä!

 

Käytön jälkeen seppeleen voi vielä nostaa koristeeksi puutarha- tai sohvapöydälle. Sen keskelle voi nostaa vaikka kynttilälyhdyn tai syksyisen omenakulhon.

Kuvagalleria1

 


Lue lisää aiheista