Kevätreissu Ugandaan – Unicefin UniWASHia esittelemässä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Tutustumassa käymäläkompostilla lannoitettuun peltoon.
Tutustumassa käymäläkompostilla lannoitettuun peltoon.

Kevätreissu Ugandaan – Unicefin UniWASHia esittelemässä

Kevätreissu Ugandaan – Unicefin UniWASHia esittelemässä

Maaliskuussa suuntasin jälleen Ugandaan, nyt hieman eri merkeissä kuin aiemmin. Totta kai kävimme tutustumassa hankealueen kouluihin ja opiskelijoiden projektien etenemiseen sekä tapasimme hankkeessa koulutettavia yrittäjiä. Poikkeuksellisen retkestäni teki matkaseura.

Unicef oli kutsunut Biolanin hallituksen puheenjohtajan Pekka Kariniemen tutustumaan UniWASH -hankkeeseen ihan paikan päälle.

Matka oli Pekalle aivan ensimmäinen Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan. Viikon reissuun oli mahdutettu hengästyttävä määrä ohjelmaa. Ajokilometrejä – ja erityisesti tunteja – tuli viikon aikana kymmeniä. Pekalla oli luotettavan kuskimme vierestä, ihan paraatipaikalta, mahdollisuus seurata ugandalaista elämänmenoa niin kaupungissa kuin maaseudun kylissäkin.

Kuvakavalkadeihin olen etsinyt tunnelmia viikon varrelta. Itsellekin aukesi uusia näkökulmia, kun mukana oli ensikertalainen.

Kuvagalleria1

Muutaman päivän vietimme pohjois-Ugandassa, Gulun ympäristössä tutustumassa kouluihin ja opiskelijaprojekteihin. Pääsimme kokeilemaan käytännössä UniWASH-hankeessa testattavia Elephant Tap -hanoja, joiden prototyypit valmisti Biolanin tytäryhtiö Kiinassa.

Näimme erilaisia koulukäymälöitä ja Pekka pääsi jakamaan opiskelijoille kokemustaan käymäläjätteen kompostoinnista niin ”kompostointikoealueella” kuin kahvipöydässäkin. Tapasimme käymäläjätettä pelloillaan hyödyntävän farmarin. Pekka sai vastaanottaa farmarilta lahjakanan, jota ei kuitenkaan lennätetty Suomeen. Virallisen kuvan jälkeen se jätettiin farmarille hoitoon.

Kuvagalleria2

Kampalan alueella vierailimme niin kaatopaikalla kuin jätevedenpuhdistamollakin. Tapasimme yrittäjiä ja kävimme tutustumassa tuotantolaitoksiin. Väliin mahtui myös työpaja yliopistolla.

”Kyllä kannatti lähteä!” on Pekka pohtinut useaan kertaan matkan jälkeen. Afrikka, Uganda ja Unicef ovat nyt taas lähempänä Biolania.

 


Lue lisää aiheista