Kesäinen piha - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kesäinen piha

Kesäinen piha

Kesäinen piha

14.7.

Pihaltamme löytyi tänään ensimmäinen tuholainen! Pilaritervalepän lehtiä on syöty riekaleiksi. Lehtien kätköistä löytyi mustia toukkia, jotka paljastuivat idänlehtikuoriaisen jälkikasvuksi. Mistä ne tänne Länsi-Suomeen eksyivät?! Nopea biologinen täsmätorjunta, ennenkuin ne ehtivät asettua taloksi, oli litistää jokainen elävä toukka sormien välissä toimintakyvyttömäksi. Nyt vaan tarkkaillaan tilannetta ja uusitaan torjuntakäsittely tarvittaessa.

Muuten pihalla vallitsee levollinen tunnelma:

Kuvagalleria1

7.7.

Tällä viikolla kukinnallaan ilahduttuvat muun muassa maanpeittotatar, jasmikkeet, poimulehti ja japaninjaloangervo. Herkullisia limen ja roosan yhdistelmiä on tällä hetkellä sekä keltajapaninangervon kukkiessa roosana keltaista lehdistöä vasten että poimulehtien ja jaloangervojen sekaryhmässä. Harvinaisempi kukkija on lilan sävyssä kukkiva kurjenpolvi ’Hocus pocus’, jonka lehdet ovat kauniin tummanpunaiset.

Tällä hetkellä ehdoton suosikki pihallamme on herkullisesti metsämansikalle tuoksuva pikkujasmike. Pikkujasmiketta voi suositella tuoksunsa vuoksi lähelle oleskelualuetta. Se on helppohoitoinen pikkupensas, joka viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella paikalla runsasravinteisessa ja kalkitussa maassa. Hoidoksi riittää yli muutaman vanhimman oksan poistaminen vuosittain yli 5-vuotiaista yksilöistä.

Kuvagalleria2

14.6.

Helteisen viikon jälkeen on toivottu hartaasti sadetta. Kahden päivän aikana täällä Eurassa sademittarin pohjalle on kertynyt kokonaiset 5 mm. Kun maata kuokkii, vain päällimmäinen pari senttiä on kostunut ja kasvien juuristoalue on edelleen kuiva. Vielä on pakko jatkaa viime viikon helteessä hieman kärsineen nurmikon sadetusta.

Tällä viikolla kukkaan on puhjennut perennoista akilaija ’Winky’, jonka kaksiväriset kukat ovat yllättävän näyttävät. Puuvartisista kasveista kukintaansa aloittelevat rungolliset pikkusyreeni ja helmiorapihlaja.

Jos suutarin lapset kulkevat ilman kenkiä, niin tällä tontilla kengät puuttuvat hyötytarhan yksivuotisten penkistä. Taimikasvatuksen aikana kasveja ei ole lisälannoitettu ja nyt sen huomaa kasvussa. Viime viikolla istutetut taimet näyttävät nälkäisiltä. Onneksi puutarhurimme Teija lannoitti kasvit tänään. Tulevina viikkoina kasvien väri ja kasvutarmo tulevat toivottavasti muuttumaan. 

Viime kesänä istutetut mustaherukat ovat innostuneet kasvamaan. Tuotekehittäjämme Visa kävi paikalla ja lupasi suunnitella herukoille tuet helpottamaan ruohonleikkaajan työtä. Nyt jännitetään mitä Visa keksii.

Viime viikolla tähän aikaan ulkolämpötila oli 30 astetta, nyt 13. Sen lisäksi, että meillä on neljä vaihtuvaa vuodenaikaa, meillä on myös vaihtelevä kesäsää. Uutta lämpöaaltoa odotellessa!

Kuvagalleria3

Lue lisää aiheista