Kasvimaailmassa eläviä kiviä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Lithopseja ruukussa. Oikealla olevan kasvin ympärillä näkyy vielä vanha, kuihtuva lehtipari. Kuva: Christer Johansson / Creative Commons
Lithopseja ruukussa. Oikealla olevan kasvin ympärillä näkyy vielä vanha, kuihtuva lehtipari. Kuva: Christer Johansson / Creative Commons

Kasvimaailmassa eläviä kiviä

Kasvimaailmassa eläviä kiviä

Eteläisen Afrikan autiomaissa voi törmätä todelliseen kasvimaailman kummajaiseen, elävään kiveen! Lithops-suvun kasvit tosiaan näyttävät aivan kiviltä. Naamiohuvien merkitys siinä, että lithopsit varastoivat meheviin lehtiinsä runsaasti vettä, joka houkuttelee eläimiä syömään niitä autiomaan kuivuudessa. Naamioitumalla kiveksi lithops siis hämää kasvinsyöjiä.

Lithops-kasvilla on kerrallaan vain kaksi pulleaa, melkein yhteen kasvanutta lehteä. Kerran vuodessa uusi lehtipari ilmaantuu vanhojen sisältä ja vanhat kuihtuvat. Kukat ilmaantuvat lehtiparin välistä.

Lithopseja myydään silloin tällöin myös huonekasveiksi. Täällä pohjolan hämärissä oloissa niiden elinikä vain tahtoo jäädä lyhyeksi. Salaisuus on runsas keinovalon käyttö ja niukka kastelu. Lithopsit vaativat niin paljon valoa, että kasvilamput kannattaa sijoittaa varsin matalalle lithopsien yläpuolelle.


Lue lisää aiheista