Jouko Sallinen presidentin vastaanotolla - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Puutarhamullan lastaus
Puutarhamullan lastaus
Lastaus
Lastaus
Puutarhan Mustaa Multaa
Puutarhan Mustaa Multaa

Jouko Sallinen presidentin vastaanotolla

Jouko Sallinen presidentin vastaanotolla

Adventtisohjo lentää asfalttikentällä ja sumu ympäröi märkää maisemaa, kun varastomies Jouko Sallinen lastaa rekkaa. Rekka täyttyy nopeasti ja kääntää nokan kohti Turkua. Nyt Joukolla on hetki aikaa kertoa viime viikon tapahtumista.

Viime viikolla Jouko oli tasavallan presidentti Sauli Niinistön kutsumana itsenäisyyspäivävastaanotolla Tampere-talossa.

Jouko kertoo, että hän oli hämmästynyt ja meinasi saada sydänkohtauksen, kun sai kutsun. Kotonakaan ei ensin uskottu, että se olisi totta. Yllätys oli kuitenkin erittäin positiivinen ja mieluinen.

Vaimo lähti aveciksi mielellään ja Joukon mielestä tilaisuus oli jopa mukavan rento.
– Mielenosoittajien vuoksi poliisin turvatoimet olivat tiukat ja kutsua kysyttiin kaksi kertaa jo ennen Tampere-taloon pääsyä. Vielä sisäänkäynnissäkin piti esittää sekä kutsu että henkilöllisyystodistus.

– Ensimmäinen sisääntuloaula, johon kaikki kokoontuivat, oli pieni, ahdas ja kuuma. Sitten, kun olimme kätelleet presidenttiparin, pääsimme yläkertaan, jossa kaikille tarjottiin kuohuviiniä ja pientä suolaista purtavaa. Sieltä kukin sai omaa tahtiaan siirtyä konserttisaliin, jossa juhlavastaanoton tapahtumia pystyi seuraamaan suurelta screeniltä.

Jouko mukaan konsertti oli paikanpäällä todella vaikuttava. Kysymykseen siitä, mikä juhlissa tarjotuista ruokalajeista oli paras, Joukolla oli diplomaattinen vastaus: kaikki olivat hyviä, tosin pieniä paloja.

Kun itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto päättyi klo 23.00, Jouko oli omalla kotisohvalla Köyliössä jo puolen yön aikaan.

Joukolle itsenäisyys on arvokas ja tärkeä asia ja normaalisti hän viettää itsenäisyyspäivää kotona – ja saattaa katsoa televisiosta tunnelmia presidentin vastaanotolta.

Presidentti kutsui tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle mielenkiintoisten yritysten edustajia maakunnista. Satakunnan alueelta mukaan oli valittu Biolan. Ennakkotiedusteluissa toivottiin kutsun osoittamista työntekijälle. Biolanin hallituksen puheenjohtaja Pekka Kariniemi kertoo, että Jouko Sallinen oli helppo valinta yrityksen edustajaksi.

– Jouko Sallinen on aloittanut työuransa Biolanilla vuonna 1976 ollessaan vasta 17-vuotias ja on työskennellyt yrityksen palveluksessa jo 37 vuotta – lähes yrityksen koko olemassaolon ajan. Jouko on työssään erittäin palvelualtis niin asiakkaita kuin työkavereitaankin kohtaan ja tekee työnsä tinkimättömästi ja tunteja tuijottamatta. Hän ei pidä itsestään tai osaamisestaan ääntä, mutta on työssään luunkova ammattilainen. Jouko on yleisestikin varsin pidetty ja luotettu työyhteisön jäsen, joten valinta oli helppo kohdistaa häneen.


Lue lisää aiheista