Itäneet taimet pian valoon - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Pesusienikurkulle varastolannoitteeksi Luonnonravinnepuikko.
Pesusienikurkulle varastolannoitteeksi Luonnonravinnepuikko.
Taimet ovat kaartuneet kohti valoa.
Taimet ovat kaartuneet kohti valoa.

Itäneet taimet pian valoon

Itäneet taimet pian valoon

Reilu viikko sitten kylvetyt taimet vihertyvät nyt ikkunalaudalla. Ensimmäiset tomaatit taimettuivat jo neljän päivän kuluttua kylvöstä. Pesusienikurkun taimet pääsivät pintaan noin viikossa. Taimettumisprosentti oli molemmilla kasveilla 100.

Tomaatin ja pesusienikurkun kylvöjutun näet tästä.

Taimet kannattaa siirtää mahdollisimman pian taimettumisen jälkeen valoon. Näin varsi ei ehdi venähtää. Tomaatilla ensimmäisten kukka-aiheiden kehittyminen alkaa jo parin viikon ikäisenä. Jos taimet ovat liian pimeässä, kukkatertuista tulee pieniä ja kukat voivat olla epämuodostuneita.

Mullasta itänyt taimi

Sopiva taimikasvatuslämpötila tomaatille on 18–22 °C. Pesusienikurkku viihtyisi varmasti hieman lämpimämmässäkin. Pilvisinä päivinä huonelämpötila on noin 20 °C, mutta auringon paistaessa ikkunan lähellä lämpötila nousee. Liian korkea taimikasvatuslämpötila aiheuttaa tomaatilla sen, että ensimmäiset kukkatertut muodostuvat vasta korkealle runkoon. Se viivästyttää satoa ja hankaloittaa kasvatusta matalassa harrastajakasvihuoneessa.

Olen kastellut taimia nyt vedellä, mutta tänään päätin antaa lokerikkoihin pienen varastolannoitteen. Olen nimittäin lähdössä viikoksi puutarhamessuile Helsinkiin ja taimet lähtevät hoitoon. Näin hoitopaikassa ei tarvitse miettiä lannoitusta – riittää, kun kastelee vedellä.

Varastolannoittaiminen hoitui Biolan Ravinnepuikoilla. Työnsin jokaisen taimen juuripaakkuun, lähelle lokerikon reunaa, yhden ravinnepuikon. Siitä riittää ravinteita sen aikaa, että ehdin ruukuttaa taimet isompiin astioihin messujen jälkeen.

Riikka


Lue lisää aiheista