Huumorintajuinen hallinnon assistentti - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Huumorintajuinen hallinnon assistentti

Huumorintajuinen hallinnon assistentti

Tiedätkö, miten monenlaisia työtehtäviä Biolanilla on? Tai oletko miettinyt, millaisia ihmisiä Biolanin tontilla työskentelee? Aloitamme uuden henkilökuntasarjan blogiin, jossa esittelemme erilaisia työtehtäviä ja henkilöitä niiden takana. Ehkäpä sarjan aikana paljastuu, etteivät kaikki biolanilaiset suinkaan ole viherpeukaloita tai kompostoi jokaista heinänkortta, mutta tuovat silti oman erityisen osaamisensa ja persoonansa mukaan, jotta kaikki sujuu niin kuin pitääkin.

Ensimmäisenä valitsimme esiteltäväksi vuoden 2013 biolanilaiseksi valitun Arja Koskisen. Hallinnon assistenttina Arja hoitaa myyntireskontraa, luotonvalvontaa sekä perintää, ja opiskelee toiminnanohjausjärjestelmä L7:n saloja, voidakseen toimia tukihenkilönä ja mahdollisesti myöhemmin myös pääkäyttäjänä järjestelmässä. Työkaverit tuntevat Arjan hersyvästä huumorintajusta ja hauskoista kahvipöytäkeskusteluista. Kuuleman mukaan paras Arjasta työpaikalla otettu valokuva on kymmenisen vuotta sitten napattu otos, jossa päähenkilö on meikattu noidaksi poskipäiden pisamia myöten. Vapaa-ajalla Arjan voi tavata viilettämästä sähköpyörällä ympäri pitäjää.


Huhtikuun kalenterikuva biolanilaisten tyttökalenterista vuodelta 2004.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Kun olen aamupuuron jälkeen selvinnyt pöytäni ääreen, aloitan myyntireskontran suoritusten kirjaamisilla. Aamuisin teen aina tietyt työtehtävät, jotka saan yleensä valmiiksi kahviin tai viimeistään lounaaseen mennessä. Sen jälkeen katson, mitä selvityspyyntöjä tai muita kertyneitä töitä on odottamassa. Ne voivat olla esimerkiksi raportinmuutospyyntöjä tai karhukirjeiden lähettämistä. Iltapäiväkahvin jälkeen ajan laskutusajot asiakkaille toimitetuista tavaroista. Käyn laskuaineistoa läpi sillä silmällä, että vaadittavat tiedot löytyvät oikeilta paikoiltaan, eikä pahempia pilkkuvirheitä laskujen loppusummissa ole, jonka jälkeen laitan laskut ajoon. Siitä ne siirtyvät operaattorille, joka postittaa ne edelleen asiakkaille. Hoidan myös joiltain osin sisäistä laskutusta. Moniyritysmalli tytäryhtiöineen pitää vireänä, sillä laskutettavaa ja selvitettävää aina riittää. Työpäivät vaihtelevat hurjasti, kahta samanlaista päivää ei juuri ole.

Hauskin työpäiväsi tai muistosi Biolanilla?

Yleensä työpäivät ovat hauskoja, kahvitunnit ja lounastauot etenkin! Hauskoja tapauksia vuosien varrella on ollut monia, riittäisi melkeinpä kirjaksi saakka.  Mainittakoon vaikka yksi tapaus ajalta, jolloin vielä tein tilauksia. Naapurikunnan maatalouskaupan kauppias tilasi kompostilaatikon. Silloin kompostoreista myynnissä oli vain Puutarhakompostoria ja ilman muuta ajattelin, että sellaista tarkoitettiin.  Värivaihtoehdot olivat ruskea tai vihreä, ja kysyin kumpaa tarkoitettiin, mihin asiakas pienen empimisen jälkeen vastasi: No kyl siin vihreetä on. Asiakkaan poika tuli hakemaan tilausta pikku-Fiatilla, mitä kovasti hämmästelimme, mutta varmaan hämmästeli poikakin, kun näki mitä oli tilattu. Saivat kuitenkin lähettämössä köytettyä 1000-litraisen puutarhakompostorin autoon jollain konstilla. Kuorman saavuttua asiakas soitti takaisin kummastuneena, sillä hän oli tarkoittanut 6 litran Kompostiherätepakkia. Siinä kun oli kyljessä tarra, jossa oli vihreää väriä.

Vinkkisi työssäjaksamiseen?

Positiivinen asenne! Auttaa jaksamaan, kun yrittää ajatella positiivisesti. Töihin on myös mukava tulla aamuisin, kun on hyvä ilmapiiri ja työkaverit ovat kivoja. Huumori ja tilannekomiikka piristävät, etenkin perjantaita kohti mentäessä jutut tuppaavat paranemaan.

Kenet haluaisit seuraavaksi esittelyyn?

Favorit Tuote Oy:n toimitusjohtajan Kaj Paavolan, olisi mukava kuulla Kiinan ajasta ja miten paluu Kiinasta Suomeen on sujunut.

Biolanin hallinnon assistentti Arja Koskinen
Hallinnon assistentti Arja Koskinen


Lue lisää aiheista