Harkitsevaisen huolellinen varastomies - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Harkitsevaisen huolellinen varastomies

Harkitsevaisen huolellinen varastomies

Harkitsevaisen huolellinen varastomies

Lähettämössä ei turhia kursailla – tunnen itseni melkein prinsessaksi, kun edestäni pyyhitään pölyt laatikon päältä ja pääsen tekemään haastattelua istuen pahvilaatikkolavan päällä. Varastomies Tomi Lallukka on tottunut lavojen siirtoon; päivittäisiin työtehtäviin kuuluu niin tuotteiden keräilyä, lastausta kuin lastin purkamista, lavojen siirtämistä linjoilta kentälle ja pakkausten hyllyttämistä niille kuuluville varastopaikoille. Tuotenimikkeitä on satoja, joten varaston ylläpito ja inventointi vaatii laajaa tuotetuntemusta. Käy myös ilmi, että ”lähettämön pojat” saavat mitä eriskummallisimpia pyyntöjä viedä, hakea ja etsiä sitä sun tätä, mistä johtuen osasto on saanut lempinimen ”Nakki-osasto”.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Aamulla katson, mitä tavaraa on tullut illan aikana ja käyn lähetyslistat ja rahtikirjat läpi ja kirjaan saapuneet tavarat järjestelmään. Tarkistan varastopaikat, jos jotain puuttuu ja tarvittaessa täytän ne. Sen jälkeen lastaan kontteja, jos niitä on tullut, sillä niiden lastaukseen tarvitaan kasi kuskia. Ajan työssäni trukkia ja pyöräkuormaajaa. Niiden käsittelyn ja erilaiset lastaustavat oppii vain työn kautta harjoittelemalla, pyöräkuormaajaa opettelin ajamaan Biolanilla. Loput työpäivästä kuluu esimerkiksi pienkeräilyä sisätiloissa tehden tai erilaisia pyyntöjä hoitaessa. Talvella auraamme lumet ajoreiteiltä ja on minut saatu ylipuhuttua soraakin levittämään metsätielle. Olen kohta ollut 16 vuotta täällä töissä, siinä on ehtinyt touhuta kaikenlaista.

Hauskin työpäiväsi tai muistosi Biolanilla?

Niitä on miljoonia, varsinkin ulkomaantoimitusten kanssa on sattunut vaikka mitä, väärää tavaraa väärään autoon tai lastausaika on mennyt sekaisin. Ulkomaan toimitukset ovat haasteellisia, koska usein kuski ei puhu edes englantia, etenkin Venäjältä ja Puolasta tulevat kuskit.  Kuski yrittää viittoen kysyä, kuinka korkeita lavat ovat tai miten ne kiinnitetään ja minä viiton takaisin parhaani mukaan. Paperillekin on tullut piirrettyä ja Google-kääntäjää käytettyä, kun olen yrittänyt venäjänkielisen kuskin kanssa kommunikoida yksin iltavuorossa. Aina on kuitenkin saatu lastattua tavarat kyytiin lopulta. Tässä työssä on oppinut tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Vinkkisi työssä jaksamiseen? 

Säännöllinen elämänrytmi ihan ehdottomasti, itselleni on tärkeää päästä ajoissa nukkumaan ja aamuherätykset eivät puolestaan tuota mitään vaikeuksia. Meillä on pieni koira kotona, jonka kanssa tulee ulkoiltua, se jaksaa tassutella vaikka 10 kilometrin lenkin. Marjassa ja sienessäkin tykkään käydä – ja keilaamassa silloin tällöin. Työssä olen viihtynyt, perheyritys on perheyritys ja omistajien kanssa tulee hyvin toimeen.  

Kenet haluaisit seuraavaksi esittelyyn?

Hankintapäällikkö Mikko Leedin. Mikon kanssa on koettu vaikka mitä vuosien mittaan, siirretään pallo hänelle. 


Lue lisää aiheista