Miia innostuu numeroista ja analysoinneista - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Hallinnossa innostutaan numeroista ja analysoinnista

Hallinnossa innostutaan numeroista ja analysoinnista

Miia Välinummen Biolan-ura alkoi vuonna 2005, kun hän tuli Biolan Groupiin suorittamaan taloushallinon merkonomin työharjoittelua. Harjoitteluajan Miia työskenteli kompostoreita ja kuivakäymälöitä valmistavan Favorit Tuotteen varastonhallinnassa. 

Hallinnossa innostutaan numeroista ja analysoinnista

Miia Välinummen Biolan-ura alkoi vuonna 2005, kun hän tuli Biolan Groupiin suorittamaan taloushallinon merkonomin työharjoittelua. Harjoitteluajan Miia työskenteli kompostoreita ja kuivakäymälöitä valmistavan Favorit Tuotteen varastonhallinnassa. 

Kun työharjoittelujakso muuttui vakituiseksi työsuhteeksi, Miia siirtyi Biolanin hallintoon, jossa hän on päässyt kokeilemaan monenlaisia työtehtäviä. Hän on muun muassa käsitellyt osto- ja myyntitilauksia ja hoitanut postitusta. Nyt Miia on hallinnon assistentti ja vastaa yritysryhmän ostolaskuista ja laskujen maksatuksesta.

”Uusi työtehtäväni painottuu talous- ja rahoitusasioiden hallintaan. Ja koska nautin numeroiden pyörittelystä ja analysoinnista, nykyinen toimenkuvani tuntuukin erityisen mieluisalta. Pääsen perehtymään entistä syvemmälle yritysryhmittymän kassavirta-analyyseihin.”

Työ ja työn tekeminen on muuttunut Miian Biolan-uran aikana hyvinkin paljon. ”Aluksi laskut kiersivät paperisina. Ensin ne leimattiin ja sitten sujautettiin kirjekuoriin ja lähetettiin sisäisessä postissa hyväksymiskierrokselle. Nyt kaikki hoituu sähköisesti.”

Moni muukin asia on muuttunut. ”Alkuaikoina hallinnossa hoidettiin lähinnä Biolanin asioita – laidasta laitaan. Nyt yritysryhmään kuuluu kahdeksan yritystä Suomessa, jotka kaikki tukevat Biolanin missiota tehdä kasvattamisesta kestävämpää. Yritysmäärän kasvaessa vastuita on jaettu uudelleen. Nyt meillä on omia osastoja, joilla kaikilla hoidetaan keskitetysti monen yrityksen tarpeita.”

Puhuttaessa kohtuullisen pitkästä työurasta saman yritysryhmän palveluksessa, Miia nostaa esiin työnantajan joustavuuden. ”Täällä otetaan huomioon esimerkiksi perhetilanne, ja töitään pystyy tarpeen vaatiessa järjestelemään hyvin. Se kyllä motivoi!” 

Vastuullisuus on lähituotannon tukemista

Korona-aikana Miia huomasi miten tärkeää on tukea paikallista yrittäjyyttä. ”Kun elämä keskittyi kotiin, myös kaikki hankinnat alettiin tehdä mahdollisimman läheltä kotoa. Ilokseni totesin, että kaikki tarvittavat palvelut ja tuotteet löytyvät läheltä. Haluan tukea paikallisuutta ja lähituotantoa, jotta tulevaisuudessakin olisimme paikallisesti mahdollisimman omavaraisia.”  

Tätä et ehkä tiennyt Miiasta

Vapaa-ajalla Miia rakastaa pelata pickleballia. Vaikka Miia ei muuten tykkää kilpailla, pickleballissa hän on myös kisannut. ”Nautin pelailusta seuran ja työporukan vuoroilla.” Miian kiinnostus lajiin on varmasti vaikuttanut myös siihen, että Biolanin Groupin työporukan vuoroilla pelataan nimenomaan pickleballia. ”Pelikentällä ei titteleitä mietitä, vaan se on rentoa yhdessäoloa hauskan pelin merkeissä.” 

Miia haastaa seuraavaksi haastateltavaksi Biolanin tuotekehitysjohtaja Hannamaija Fontellin. ”Olisi mielenkiintoista kuulla Hannamaijan työstä ja siitä kuinka hän saa aikansa riittämään kaikkeen mitä hän tekee niin töissä kuin vapaa-ajallaan.”

 


Lue lisää aiheista