Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Ekomittari kertoo uusiutuvan ja kierrätetyn raaka-aineen määrän

Ekomittari kertoo uusiutuvan ja kierrätetyn raaka-aineen määrän

Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien.

Ekomittari kertoo uusiutuvan ja kierrätetyn raaka-aineen määrän

Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien.

Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien. Biolanin tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään suuria määriä kierrätysraaka-aineita korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita. Raaka-ainekentällämme kompostoidaan ja käsitellään maatalouden ja teollisuuden sivuvirtoja orgaanisiksi lannoitteiksi ja kasvualustoiksi. Uusia mahdollisia raaka-aineita etsitään ja testataan jatkuvasti. 

Biolan tuo nyt kasvualusta- ja kuivikepakkauksiin uutena informaationa Ekomittarin. Se kertoo kierrätetyn ja nopeasti uusiutuvan raaka-aineen osuuden tuotteessa. Ekomittarin avulla kerrotaan tuotteen raaka-aineiden ekologisuus. 

Nopeasti uusiutuviin ja kierrätettyihin raaka-aineisiin luetaan kuuluvaksi muun muassa broilerin lanta, hevosen lanta, metsäteollisuuden kuorijakeet sekä rahkasammal. Tavoitteena Biolanilla on edelleen lisätä kierrätysraaka-aineiden määrää tuotteissa. 

Tuotteet on jaoteltu neljään eri kategoriaan niiden sisältämän uusituvan ja kierrätetyn raaka-aineen määrässä; 0-25 %, 26-50 %, 51-75 % ja 76-100 %. 

Kuvagalleria2

 

Ekologisuus vaikuttaa ostopäätökseen 

Vastuullinen kuluttaminen on nähtävissä nousevana trendinä ja ostopäätöksiin vaikuttaa entistä enemmän myös luontoon ja ympäristöön liittyvät seikat. Biolan selvitti  näkyykö tämä trendi myös puutarhatuotteita ostettaessa. Kuluttajilta kysyttiin*, kuinka tärkeänä he pitävät ympäristöystävällisyyttä, kierrätysraaka-aineiden hyödyntämistä ja luonnonmukaisuutta ostaessaan puutarhatuotteita, kuten multaa tai lannoitteita. 

Suomalaisista 80 % pitää tuotteiden ympäristöystävällisyyttä erittäin tai melko tärkeänä. 61 % vastaajista pitää tärkeänä, että tuotteiden valmistuksessa on käytetty kierrätysraaka-aineita .

Lisäksi selvitettiin, miten tärkeäksi koetaan, että multa tai lannoite on luomua. Yli puolet (55 %) suomalaisista pitää luomua erittäin tai melko tärkeänä. Kyselyn mukaan naisille tuotteiden ympäristöystävällisyys, kierrätysraaka-aineiden käyttö ja luonnonmukaisuus ovat tärkeämpiä kuin miehille. 

Ekomittarin käyttöönotolla palvellaan niitä puutarhatuotteiden ostajia, jotka haluavat suosia ekologisia tuotteitta puutarhassaan. 

*Biolan teetti sähköisen kuluttajakyselyn marraskuussa 2018 ja siihen vastasi 1000 suomalaista, joista 50 % oli naisia ja 50 % miehiä.

Kuvagalleria1

 


Lue lisää aiheista