Ekoasuminen asensi sikatilalle aurinkosähkön - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Ekoasuminen asensi sikatilalle aurinkosähkön

Ekoasuminen asensi sikatilalle aurinkosähkön

Biolan Ekoasuminen asensi Paijan tilan pihattosikalan katolle 108 SolarThor aurinkopaneelia. Paneeleiden kokonaispinta-ala on 178 neliötä.

Ekoasuminen asensi sikatilalle aurinkosähkön

Biolan Ekoasuminen asensi Paijan tilan pihattosikalan katolle 108 SolarThor aurinkopaneelia. Paneeleiden kokonaispinta-ala on 178 neliötä.

108 aurinkopaneelia tekevät pihattosikalasta astetta ympäristöystävällisemmän

Biolan Ekoasuminen asensi Paijan tilan pihattosikalan katolle 108 SolarThor aurinkopaneelia. Paneeleiden kokonaispinta-ala on 178 neliötä. Paneeleilla tuotettua aurinkosähköä käytetään kaikkiin tilan toimintoihin. Uusi energiaratkaisu vähentää CO2-päästöjä ja näin osaltaan alentaa maatalouden ja elintarvikeketjun hiilijalanjälkeä.

Paijan tilan yli 700 possua kasvaa nyt aurinkoenergialla. Huhtikuun lopulla katolle asennettiin 178 neliötä aurinkopaneelia. Yhteensä 108 paneelia tuottaa aurinkosähköä, joka käytetään veden lämmitykseen, valaistukseen, kuivurin toimintoihin ja ruokkijan toimintaan.

Maatalouden ja elintarvikeketjun hiilijalanjäljen pienentäminen on monen tilallisen työlistalla. Paijan tilan uusi aurinkoenergiaratkaisu vähentää seuraavien 25 vuoden aikana CO2-päästöjä 86612 kg. Määrä vastaa 18 maailmanympärysmatkaa vähäpäästöisellä diesel-autolla. 

Ympäristöystävällisyys ja sähkönsäästö olivat pääsyitä, kun Urjalassa sijaitsevan Paijan tilalla ryhdyttiin miettimään uudenlaisen energiaratkaisujen toteutusta. Juuri valmistuneesta pihattosikalasta haluttiin astetta ympäristöystävällisempi. Tilan omistajien mielestä aurinkoenergia on helppo tapa ottaa askel kohti kestävämpää tuotantoa. Sähköä maatilalla kuluu paljon ja siirto on kallistunut hurjasti. Oma tuotanto säästää myös siirtohinnalta. Syyt aurinkosähköön olivat sekä ympäristöllisiä, imagollisia että taloudellisia.

Lisää ympäristöystävällisiä ratkaisuja tulevaisuudessa

Paijan tilalla kasvatetaan sikoja. Omaa porsitussikalaa ei ole, vaan possut ostetaan vieroituksen jälkeen läheiseltä tilalta. Tilalla on kerrallaan kasvamassa noin 700 possua, kokonaisuudessaan paikkoja on 850. Ympäristöystävällisyys ja ekologisuus ohjaavat Paijan tilan toiminnan suunnittelua myös muutoin kuin aurinkoenergian osalta.  

Suurin yksittäinen ekoteko on siirtyminen kuivalantaan lietteen sijaan. Jatkossa lannan levitys tapahtuu vain kerran vuodessa kasvukauden alkaessa. Tulevaisuuden investointihaaveena on teurastamon tekniikan uusiminen. Teurastamolle nyt valmistunut aurinkoenergiainvestointi ei vielä ulotu, mutta se on lähivuosien suunnitelmissa.

Biolan Ekoasumisen aurinkoenergiaratkaisu Paijan tilalla

  • Paneeleiden lukumäärä 108 x 275 W

  • Paneeleiden nimellisteho yht. 29,7 kW

  • Paneeleiden pinta-ala yht. 108 x 1,65 m2 = 178 m2

Kysy tarjous aurinkosähköstä

 

Kuvagalleria1

 

 


Lue lisää aiheista