Auttavainen varaston vartija - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Jouni Luiro on ollut jo 15 vuotta mukana Biolan Pikakompostoreiden ja Kompostikäymälöiden valmistuksessa.
Jouni Luiro on ollut jo 15 vuotta mukana Biolan Pikakompostoreiden ja Kompostikäymälöiden valmistuksessa.

Auttavainen varaston vartija

Auttavainen varaston vartija

Löytyykö meiltä pienempää luukkua? Miten vanhan Naturumin jousi oikein kiinnittyi polkimeen? Kuuluuko tässä olla rosteriruuvit? Varastomies Jouni Luiro on saanut selvitellä mitä ihmeellisimpiä kysymyksiä työuransa aikana, sillä hän on ehtinyt 15 vuoden aikana uretoida niin Pikakompostoreita, kokoonpanna kuivakäymälöitä kuin hoitaa koko Favorit Tuote Oy:n varastoa. Jouni eli tuttavien kesken Jone tunnetaan työpaikalla ystävällisyydestään ja pilkkeestä silmäkulmassa, ja varastonkin hän saa pysymään järjestyksessä näennäisen helposti ja vaivattomasti. Vapaa-aika kuluu kyytimiehenä jälkikasvun harrastusreissuilla ja valmentaessa pojan jalkapallojoukkuetta, jonka kehittymistä on hieno seurata. Urheilua mies seuraa omien sanojensa mukaan ”helkkaristi” ja laji kuin laji käy – niistä voi myös ottaa parhaat vinkit valmennukseen.

Millainen on normaali työpäiväsi?

Vaihtelee niin paljon, mitä tähän nyt sanoisi. Valmiiden tuotteiden ulosvientiä, tavaroiden toimittamista kokoonpanopaikoille, siirtokuljetusten hoitamista tehtaiden välillä. Jos on tarvetta, osallistun pienkokoonpanoon akuutissa tilanteessa, kun tulee erikoistilaus, joka pitää saada nopeasti tehtyä. Teen myös saapuville tavaroille vastaanottotarkastuksen ja vien tavarat niille kuuluville paikoille. Sähköpostia seuraan, sinne tulee kyselyitä mm. reklamaatiotapauksista, joissa yritän auttaa parhaani mukaan. Seuraan myös tavaroiden varastotilannetta fyysisesti, eli onko tuotteita hyllyssä, sillä toiminnanohjausjärjestelmässä on joskus heittoja tavaroiden saldoissa. Mikäli tavara on lopussa, tilaan sitä lisää varastoon.

Hauskin työpäiväsi tai muistosi Biolanilla?

Ei tule nyt mieleen yhtä tiettyä hauskaa työpäivää, mutta se aika, mikä Kepolassa entisellä tehtaalla tuli vietettyä oli kyllä mukavaa, vaikka työolot olivat melko ankeat ja aikamoisessa sekasotkussa välillä hommia tehtiin. Alkuun töitä tehtiin 3−5 hengen voimin, mutta kompostorien ja huussien myyntimäärien kasvaessa piti kokoonpanoa alkaa teettämään osittain alihankintana, jolloin tuli isoja muutoksia mm. uretointi- ja kokoonpanoratoihin. Yhtäkkiä porukkaa oli töissä kymmenkunta henkeä ja kiireisimpinä aikoina tehtiin töitä kolmessa vuorossa. Tällaiseen porukkamäärään mahtui melko värikkäitä persoonia ja meillä olikin hyvä henki porukassa. Silloin kyllä sattui ja tapahtui kaikenlaista hauskaa. Tekemisen meininki oli melkoista ja hienosti selvittiin silloisista haasteista.

Vinkkisi työssäjaksamiseen?

Kaikki lähtee siitä, että puhalletaan yhteen hiileen ja tehdään juttuja yhdessä. Asioista täytyy myös pystyä puhumaan, jos on jotain mielessä ja käymään niitä läpi.

Kenet haluaisit seuraavaksi esittelyyn?

Nyt on ollut niin monta vanhaa konkaria haastateltavana, että haastetaan mukaan tuoreemman polven ajatuksia kertomaan Jenna Ahonen.