Aurinkoinen ajojärjestelijä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Aurinkoinen ajojärjestelijä

Aurinkoinen ajojärjestelijä

Seinällä olevassa ruudussa pyörii videokuvaa varastokentillä häärivistä trukeista. Kohta lastataan Norjaan lähtevää kuormaa Pikakompostoreita ja kuiviketta. Ajojärjestelijä Jarkko Lehto istuu työpisteellään kontissa ja ohjeistaa kuskin ajamaan lähemmäs lastausaluetta, pyytää allekirjoitukset rahtikirjoihin ja ottaa tottuneesti kopiot molemmille osapuolille. Käy pian selväksi, että tämän miehen ovi käy tiuhaan tahtiin ja puhelin soi, sillä Jarkko toimii yhteyshenkilönä toimituksiin liittyen sekä oman väen suuntaan että kuljetusfirmoihin.  Kuljetukset kuuluvat jopa vapaa-aikaan, sillä Jarkko kertoo rentoutuvansa lykkäämällä asuntovaunun auton perään ja huristamalla perheensä kera grillailemaan kauniisiin paikkoihin, kuten Kankaanpään Kuninkaanlähteelle – ehta karavaanari!

Millainen on normaali työpäiväsi?

Aamu alkaa lähes aina samoin, eli käyn läpi tulostimeen tulleet rahtikirjat, niputan ne ja jaan ne kuljetusliikkeittäin ja linjoittain koppeihin valmiiksi kuskeja varten. Samalla avaan tietokoneelle kuusi eri ohjelmaa, joita tarvitsen työpäivän aikana. Siirrän laskutukseen yön aikana kerätyt rivit, eli tuotteet, jotka lähtevät kyseisen päivän aikana. Katson myös, onko myynniltä tullut lisäyksiä ja yritän saada ne samaan kuormaan lähtemään, jos mahdollista, jotta asiakas saa tavarat mahdollisimman pian. Normaali rytmi on sellainen, että tänään tullut tilaus kerätään huomenna ja on ylihuomenna perillä. Kevätsesonki näkyy meillä lähettämössä hulinana, sillä silloin on kiireisin aika vuodesta ja lavoja lähtee eniten juuri huhti-toukokuussa. Lastaukset tehdään pääsääntöisesti kello 6–21 välillä, mutta tarvittaessa on sovittu yölastauksiakin. Töitä riittää ympäri vuoden, sillä hiljaisempina aikoina on tavaroiden hyllyttämistä ja varastojen järjestelyä. Parasta työssä on se, että saa olla tekemisissä ihmisten kanssa ja tulee onnistumisen iloa, kun tavarat lähtevät ajallaan. Stressinsietokykyä tarvitaan myös, onneksi osaan elää päivän kerrallaan.

Hauskin työpäiväsi tai muistosi Biolanilla?

Työkavereiden kesken on hioutunut oma slangi ja homma toimii tosi hyvin. Töppäyksiäkin on tullut ja liekö niitä voi hauskaksi sanoa, mutta sattuuhan sitä. Tänä keväänä esimerkiksi kuljetusliikkeestä soitettiin lauantaina, olisiko mahdollista tulla sunnuntaina kello 10 lastaamaan, johon ilmoitin, että sopiihan se. Ilmoitin asiasta yövuoron kavereille ja homman piti olla kaikin puolin selvä. Olihan se, kunnes kello 10 sunnuntaiaamuna tuotannosta soitettiin, että täällä on auto lastattavana. Olin luullut, että puhuttiin iltakymmenestä! Onneksi se sitten selvisi ja auto saatiin lastattua. Huumorilla mennään eteenpäin.

Vinkkisi työssäjaksamiseen?

Perinteiset kolme asiaa tulevat mieleen: lepo, ruokailu ja liikunta, sillä näihin voi itse vaikuttaa. Tykkään myös käyttää sanoja anteeksi ja kiitos, sillä ne auttavat jaksamaan ja luovat positiivista fiilistä. Positiivinen asenne tarttuu vastapeluriin. Kaverien jeesaaminen on tärkeää, etenkin kiireaikoina. Yleisesti ottaen yhteen hiileen puhaltaminen auttaa paljon.

Kenet haluaisit seuraavaksi esittelyyn?

Liiketoimintajohtaja Timo Räihän. Mitä kuuluu idän kaupalle? Venäjän kauppa on varmaan oma maailmansa.


Biolanin ajojärjestelijä Jarkko Lehto